Cetinje: Gori šuma u mjestu Obzovica, vatrogasci na terenu

"Pored problema koje nam prilikom gašenja vatre pričinjavaju vjetar i nepristupačan teren, trenutno se suočavamo i sa nerazumijevanjem građana", kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Peđa Moštrokol
2263 pregleda 1 komentar(a)
Požar na Cetinju, Foto: Cetinjski list
Požar na Cetinju, Foto: Cetinjski list

Cetinjski vatrogasci na terenu su u mjestu Obzovica, iznad magistrale. Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Peđe Moštrokola gori šuma na tom području.

"Pored problema koje nam prilikom gašenja vatre pričinjavaju vjetar i nepristupačan teren, trenutno se suočavamo i sa nerazumijevanjem građana. Nije istina da vatrogasci nijesu na terenu, oni se upravo spuštaju s mjesta gdje je repetitor, jer je prioritet bio gašenje požara na tom potezu" kazao je Moštrokol za Cetinjski list. Vatrogasci su, kako je dodao, morali prvo obezbijediti električnu liniju, jer bi u protivnom mještani ostali bez struje.

"Vatrogasci su na terenu i pored teških uslova za rad čine sve da blagovremeno reaguju gdje god je to potrebno, ali moramo poštovati prioritete", naglasio je Moštrokol.

Kako piše Cetinjski list, uzrok požara je ljudski faktor.

Moštrokol je apelovao na građane da se prilikom čišćenja zemljišta i spaljivanja otpadnog materijala obrate Službi zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje, kako bi se te aktivnosti obavile na kontrolisan i bezbjedan način.

Bonus video: