Cetinjska URA organizovaće kurs za hodanje Njegoševom ulicom

Na taj potez, kako kažu iz Ure, odlučili su se jer su uvidjeli da građani Cetinja, kao i turisti, imaju određene poteškoće prilikom koračanja najpoznatijom i najprometnijom cetinjskom ulicom
2053 pregleda 1 komentar(a)
Njegoševa ulica na Cetinju, Foto: URA
Njegoševa ulica na Cetinju, Foto: URA
Ažurirano: 01.04.2019. 10:14h

Odbor Prijestonice Građanskog pokreta URA najavio je danas da će u narednih nekoliko dana organizovati kurs za hodanje Njegoševom ulicom. Na taj potez, kako kažu iz Ure, odlučili su se jer su uvidjeli da građani Cetinja, kao i turisti, imaju određene poteškoće prilikom koračanja najpoznatijom i najprometnijom cetinjskom ulicom.

Tako će, kako najavljuju, u saradnji sa Prijestonicom Cetinje i Turističkom organizacijom Prijestonice Cetinje, kao i određenim profesorima iz fizičke kulture i life coach-ima, prirediti časove za više uzrasta i prilika u kojima se Cetinjani mogu naći.

„Kurs će biti podijeljen na sljedeće discipline: 1. hodanje za djecu i vožnja bicikala i automobila za djecu; 2. hodanje za žene na štiklama i potpeticama; 3. hodanje za stariju populaciju. Možemo reći da je kurs namijenjen svim uzrastima i da ima za cilj bezbolno prevazilaženje teških situacija u kojima se Cetinjani svakodnevno pronađu“, navode iz cetinjskog odbora URA.

Sa žaljenjem konstatuju da Cetinjani ni nakon 6 godina od popločavanja ove ulice i višemilionskog ulaganja, nijesu uspjeli da se prilagode surovosti korza, te da im ono više liči na avanturistički park, nego na glavnu gradsku šetačku zonu.

„U narednih par dana, poručuju iz Ure, građani će dobiti više informacija o ovom kursu, a njegovo pohađanje će biti besplatno“, zaključuju u saopštenju.

Bonus video: