U utorak edukativna radionica "Insekti i pauci"

Djeca uzrasta od sedam do 11 godina će na radionici imati priliku da saznaju i vide interesantne stvari o svijetu insekata
225 pregleda 0 komentar(a)
Sa prethodne radionice, Foto: Facebook.com
Sa prethodne radionice, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 01.04.2019. 17:46h

Edukativna radionica pod nazivom Insekti i pauci, koja je jedna od tema iz izdanja Moja prva enciklopedija, a koju Razvojni centar udruženja Roditelji realizuje u saradnji sa Vijestima, biće održana u utorak, 2. aprila, sa početkom u 19 sati.

Djeca uzrasta od sedam do 11 godina imaće priliku da saznaju i vide interesantne stvari o svijetu insekata: Šta je metamorfoza, po čemu se insekti razlikuju od paukova? Da li su noćni leptiri aktivni samo noću? Ulaze li uholaže ljudima u uši, kako su bogomoljke dobile ime? Da li su mravi najvrjednije i najjače životinje, a kako se sporazumijevaju pčele?

Osim toga, na radionici mališani će razriješiti i dilemu - ko su skakavci, ko zrikavci, a ko cvrčci kroz svima poznatu basnu Cvrčak i mrav.

Radionicu vodi mr Suzana Malidžan, muzejska savjetnica u zbirci insekata Prirodnjačkog muzeja. Broj mjesta je ograničen na 15.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail igrackoteka@t-com.me, broj telefona 020/221-000 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Bonus video: