Glavni grad: Spriječena ekološka katastrofa i veliki požar na Ćemovskom polju

"Evidentno je da nesavjesni pojedinci, ne vodeci računa o eventualnim posljedicama koje bi ovakve radnje mogle da izazovu, i dalje pribjegavaju nekontrolisanom, nelegalnom prikupljanju i paljenju guma", navodi se u saopštenju Glavnog grada
3419 pregleda 5 komentar(a)
Ugašene gume, Foto: Podgorica.me
Ugašene gume, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 01.04.2019. 18:21h

Nadležne službe Glavnog grada Podgorica su danas spriječile paljenje velikog broja guma na Ćemovskom polju, čime je spriječena ekološka katastrofa i mogućnost da se požar proširi i ugrozi stambene i druge objekte, kao i živote stanovnika tog dijela Podgorice, saopšteno je iz PG Biroa.

U saopštenju podsjećaju da Glavni grad svakodnevno radi na suzbijanju ovakvih nelegalnih pojava, kao i da je nedavno formiran operativni tim koji se bavi isključivo ovom problematikom.

"Međutim, evidentno je da nesavjesni pojedinci, ne vodeci računa o eventualnim posljedicama koje bi ovakve radnje mogle da izazovu, i dalje pribjegavaju nekontrolisanom, nelegalnom prikupljanju i paljenju guma", navodi se u saopštenju.

"Glavni grad najstrožije osuđuje ovakvo postupanje i naglašavamo da ćemo preduzeti sve mjere iz naše nadležnosti, kao i da ćemo najstrožije primjenjivati kaznenu politiku koja reguliše ovu oblast".

Bonus video: