Odupri se: Katnić nam poručio da sadimo luk, a Radulović da uživamo

"Smatra li Radulović da on nije odgovoran kada kaže da 'Žabljačani nemaju potpunu informaciju' o projektu koji bi mogao da potpuno izobliči prostor u kom žive?"
5732 pregleda 16 komentar(a)
Sa protesta u Podgorici, Foto: Odupri se - 97.000
Sa protesta u Podgorici, Foto: Odupri se - 97.000
Ažurirano: 01.04.2019. 20:40h

Građanski pokret "Odupri se - 97.000" reagovao je na današnju izjavu ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića.

>> Radulović: Isključeno skidanje sa UNESCO liste, uživajte građani Žabljaka

Saopštenje pokreta "Odupri se - 97.000" prenosimo integralno:

"Prostorna politika u Crnoj Gori je tragikomična i vodi se bez ikakve odgovornosti nadležnih pred građanima. Dobro osjećamo posljedice činjenice da Vlada uvijek stavlja interese povlaštenih pojedinaca u odnosu na stručne procjene, racionalno i zakonski propisano korištenje prostora. Zbog toga i pružamo otpor.

Današnja izjava ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića o planovima u Nacionalnom parku Durmitor je, nakon izjava Glavnog specijalnog tužioca, još jedan primjer kako nadležni percipiraju nas, građane.

Katnić nam je poručio da sadimo luk, a Radulović poručuje: "Uživajte!".

Sigurno su i građani Bara "sa uživanjem" provodili noći na ulici, dok su branili prolaz teškoj mašineriji i dok ih je uz upotrebu sile privodila policija. Sigurno su "uživali" dok su plakali uz ogradu bivšeg parka dok su padali čempresi.

"Uživajte!", reče Radulović i ostade živ.

Smatra li Radulović da on nije odgovoran kada kaže da "Žabljačani nemaju potpunu informaciju" o projektu koji bi mogao da potpuno izobliči prostor u kom žive?

Da li je kao ministar održivog razvoja odgovoran jer građani na Žabljaku nemaju "potpunu informaciju" o tome što se uz obalu Crnog jezera obaraju zdrava stabla jer "predstavljaju opasnost za posjetioce i objekte"?

Da li će Radulović, kao danas Žabljačanima, i građanima Bara poručiti da "uživaju" u bivšem parku dok sada pola vijeka moraju da čekaju na hladovinu ispod novih čempresa, jer su stari pali kao zaludne, nesrećne žrtve jedne prevaziđene politike?

Građanke i građani, zar nije vrijeme da se odupremo ovom nipodaštavanju i nazadnom jeziku kojim nam se nadležni obraćaju? Njihovoj umišljenosti, odnarođenosti i odsustva osjećaja odgovornosti. A najviše od svega njihovoj katastrofalnoj politici koju sprovode na svim nivoima i uništavanju prirodnih ljepota naše države! Jer mi smo država! #oduprise", navodi se u reagovanju pokreta "Odupri se - 97.000".

Bonus video: