Sat za planetu: Trg nezavisnosti i Milenijum sat vremena bez svijetla

Centralni događaj, kako se navodi, biće organizovan na Trgu nezavisnosti u 19 sati i 30 minuta, gdje će se građanima, između ostalih, obratiti i predstavnik Glavnog grada i ukazati na odgovornost koju svi imamo prema sredini u kojoj živimo
2 komentar(a)
sat za planetu, Foto: Luka Zeković
sat za planetu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.03.2018. 10:51h

Glavni grad pridružiće se večeras globalnoj akciji "Sat za planetu" i na sat vremena ugasiti svjetla na mostu Milenijum i Trgu nezavisnosti, kako bi skrenuo pažnju na potrebu da se zaštiti životna sredina.

Iz PG Biroa je saopšteno da se Glavni grad sa zadovoljstvom odaziva akcijama kojima se nastoji ukazati na važnost zdravog prirodnog okruženja i održivu budućnost naše planete.

"Kao i prethodnih, Glavni grad će i ove godine učestvovati u akciji Sat za planetu, tako što će ugasiti svjetla na mostu Milenijum i Trgu nezavisnosti od 20 sati i 30 minuta do 21 sat i 30 minuta", kaže se u saopštenju.

Centralni događaj, kako se navodi, biće organizovan na Trgu nezavisnosti u 19 sati i 30 minuta, gdje će se građanima, između ostalih, obratiti i predstavnik Glavnog grada i ukazati na odgovornost koju svi imamo prema sredini u kojoj živimo.

Podsjećaju da je Sat za planetu globalna akcija za borbu protiv klimatskih promjena, koja je prvi put održana 2007. godine u Sidneju, nakon čega je postala opšteprihvatljivi koncept djelovanja u zaštiti planete.

Oni su pozvali građane da podrže ovu aktivnost i gašenjem svjetla doprinesu zaštiti životne sredine i očuvanju planete.

Bonus video: