I danas bijesne požari u opštini Kolašin: Stanje haotično, vatrogasci na izmaku snage

Juče popodne vatra je zahvatila i Barutanu, na nekoliko stotina metara od centra grada. Vatrogasci su, kako kažu, “u zadnjem momentu uspjeli da spasu borovu šumu na toj lokaciji”
1257 pregleda 0 komentar(a)
Požar Kolašin, Foto: Služba zaštite
Požar Kolašin, Foto: Služba zaštite

Na više lokacija na područje kolašinske opštine i danas su aktivni požari, a iz Službe zaštite kažu da je stanje hotično, a vatrogasci na izmaku snage.

U mjestu Buvlje, gdje su vatrogasci, u ponedjeljak do 21 sat, gasili i lokalizovali požar, tokom noći, izgorjela je stara nepuštena kuća. U selu Starče vatra je blizu kuća Tomića. Zbog nepristupačnog terena vozila Službe zaštite ne mogu do te lokacije.

“Ne znam šta se desilo tokom noći, Na toj lokaciji smo sinoć do kasno gasili požar. Kuća je preko noći izgorjela. Gori i dalje u Selištima, visoko u brdu. Tamo je druga ekipa naše službe i brane od vatre stambene objekte. Ovo je, jednom riječju, haos. Svi požari, definitivno, prouzrokovani su ljudskim faktorom i ovo više nema smisla. Više od deset dana smo neprekidno na terenu. Svi smo iscrpljeni, ali ne možemo sebi dozvoliti predah.”- kazao je komandir Službe zaštite Željko Darmanović.

Juče popodne vatra je zahvatila i Barutanu, na nekoliko stotina metara od centra grada. Vatrogasci su, kako kažu, “u zadnjem momentu uspjeli da spasu borovu šumu na toj lokaciji”. Sinoć su pripadnici Službe zaštite gasili, po treći put, požar kod Doma učenika, u gornjem dijelu grada.

Darmanović je još jednom apelovao na sugrađane da ne pale otpad sa imanja i tako izazivaju požare.

“U ovakvoj situaciji ne treba više pomišljti na bilo kakvo paljenje vatre na otvorenom. Bilo koga da vidim da to radi, lično ću ga prijaviti, jer se ovo graniči sa bezumljem. Pola opštine nam je u plamenu. Tako nesvjesnim ponašanjem, pored toga što uništavaju svoju, ugrožavaju i tuđu imovinu i ljudske živote“, kaže komandir Službe zaštite.

Bonus video: