Djeca u nikšićkoj Župi će dobiti fudbalski teren

To je saopšteno nakon razgovora predsjednika MZ Župa Dragoljuba Radulovića i šef mjesne kancelarije Milana Dragnić sa direktorom Direktorata za sport Milošem Lalevićem
560 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo sporta izašlo je u susret zahtjevima mještana Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka i u dvorištu škole „Dušan Bojović“ u Mioljem Polju izgradiće fudbalski teren. To je saopšteno nakon razgovora predsjednika MZ Župa Dragoljuba Radulovića i šef mjesne kancelarije Milana Dragnić sa direktorom Direktorata za sport Milošem Lalevićem.

“Predočio sam sve probleme i nedostatke koje MZ Župa ima u ovoj oblasti posebno to da oko hiljadu djece nemaju ni jedan adekvatan objekat gdje bi mogli iskazati sportski talenat i gdje bi slobodno vrijeme adekvatno iskoristili. Ministarstvo sporta će pokrenuti aktivnosti da se u dvorištu škole ‘Dušan Bojović’ izgradi fudbalski teren i dogovoreni su koraci ka realizaciji ovog projekta”, kazao je Radulović.

Što se sportske sale tiče, prema njegovim riječima, na sastanku je.konstatovano da se u pomenuti problem mora uključiti Ministarstvo prosvjete, a da će Ministarstvo sporta pomoći u tim aktivnostima, kao i mjesna zajednica koja će aktivno uključiti kako bi se obezbijedila sredstva da djeca u Župi dobiju adekvatnu fiskulturnu salu.

Rešavanje pitanja fudbalskog terena je samo jedan od zahtjeva koji su mještani iznijeli na nedavno održanom protestu i za čiju realizaciju traže garanciju Vlade Crne Gore koja se još nije oglašavala. Župljani traže da se sva koncesiona sredstva opredijele za potrebe njihove MZ, da se odmah raspiše tender za rekonstrukciju prve dionica puta u dužini od šest kilometara, da se krene u izradu projekta preostale dionice glavne saobraćajnice do sela Morakovo, uključujući i pješačku stazu od kuće Ivanovića do Kamenog krsta, da se riješi problem urednog vodosnabdjevanja za sva župska domaćinstva, završi započeti sportski teren u selu Zagrad, da se nastavi postavljanje rasvjete za sela Bjeloševina i Morakovo, kao i da se realizuje obećanje za postavljanje iste u Starom Selu.

Mještani će danas u pet do 12 simboličnim perfomanskom, sa krampom i lopatom, početi rekonstrukciju glavne saobraćajnice u Liverovićima, na mjestu koje prijeti da se obruši.

“Investiror ovog zahtjevnog posla su građani Župe. Posmatrači će biti Vlada Crne Gore, Opština Nikšić i firma koja najviše koristi ovaj putni pravac, Uniprom Metali. Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti dozvoljen samo automobilima, dok će kamioni saobraćati alternativnim putnim pravcem Štitovo-Kutsko brdo-Risji do-Nikšić”, stoji u oglasu koji je objavljen 1.aprila, na Dan omladinskih radnih akcija.

Novo okupljanje zakazano je za nedjelju, 7.april, kada će blokirati teretni saobraćaj glavnom župskom saobraćajnicom.

Bonus video: