Kurgaš: Ovo je očigledno politički proces

Podršku optuženima ispred suda daju aktivisti "čempres-revolucije" sa transparentom "Tuže nas oni koji krše zakon"
3117 pregleda 2 komentar(a)
Danas u Baru, Foto: Radomir Petrić
Danas u Baru, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.04.2019. 11:41h

U barskoj područnoj jedinici Suda za prekršaje Budva danas su počela suđenja četvorici učesnika nedavnih građanskih protesta protiv sječe čempresa u dvorištu gimnazije, i za novu lokaciju vrtića. Od „ćempresara“ pred sudiju je prvi izašao Mirsad Mirza Kurgaš, aktivista SOS za Montenegro i pokreta „Odupri se -97000“, protiv kojeg su podnijete tri prekršajne prijave za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

"S obzirom da se radi o trećoj po redu prekršajnoj prijavi za isto djelo, sudija Alija Musličić me je obavijestio da je novo suđenje zakazano za deveti maj, a predloženo je spajanje sa prethodnim prijavama. Malo je neobično da je treća prijava podnijeta nakon više od mjesec dana, a da je datirana između prethodne dvije. Do kojih su to naknadnih saznanja došli u međuvremenu, nije mi poznato. Činjenica je da se očigledno radi o političkom procesu iz prostog razloga što imate slučaj Ivane Joličić Mećikukić protiv koje je je podnijeta krivična prijava za isto djelo, a svi mi koji smo bili tada tamo, nismo primijetii da se ona ponašala drugačije od svih ostalih. Ovakvim potezima se pribjegava u situacijama kada su krizna vremena za neke vlastodršce, to je poruka onima koji se ne mire da im slijede represije režima i očigledno kršenje zakona u svim segmentima", rekao je Kurgaš nakon izlaska iz suda.

Pred sudiju za prekršaje od "čempresara" danas redom izlaze i Aleksandar Kapa, Joko Lekić i Stevo Martinović. Podršku im ispred suda daju aktivisti "čempres-revolucije" sa transparentom "Tuže nas oni koji krše zakon".

Bonus video: