Klinički centar traži prevoznika za ugrožene pacijente do Beograda

Prethodni dobio “Adriatic airways”, koji je po letu naplaćivao 4.500 eura
891 pregleda 0 komentar(a)
Traže prevoznika: Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Traže prevoznika: Klinički centar, Foto: Luka Zeković

Klinički centar (KC) namjerava da potroši do 126.000 eura na vazduhoplovni prevoz vitalno ugroženih pacijenata od Podgorice do Beograda.

Ustanova, na čijem je čelu Jevto Eraković, krajem marta tenderom je zatražila da se za 28 specijalnih transporta pacijenata koji su vitalno ugroženi i kojima je neophodna medicinska pratnja na toj relaciji potroši 126.000, odnosno 4.500 eura po letu.

Među uslovima je da prijavljeni na tenderu imaju operativnu licencu i sertifikat vazdušnog operatera u Crnoj Gori.

Rok izvršenja ugovora je godinu dana od dana zaključivanja ugovora.

Ponuđač je dužan da dostavi izjavu da će transport pacijenta obaviti u skladu sa stepenom hitnosti zdravstvenog stanja pacijenta u roku koji zahtijeva KC i da će uslugu pružiti i na drugoj destinaciji koja nije ugovorena pod istim uslovima kao i ugovorenu i da će istu fakturisati po važećoj cijeni na dan korišćenja usluge.

Ponuđač je, takođe, dužan da dostavi izjavu da će u slučaju postojanja tehničkog problema, lične spriječenosti pilota, odnosno drugog stručnog osoblja, u obavljanju transporta, pružiti uslugu transporta pacijenta angažujući druge letjelice, odnosno stručno osoblje.

Ponude se dostavljaju do 6. maja.

Najveća zdravstvena ustanova u zemlji je u martu prošle godine potpisala okvirni sporazum na dvije godine za istu vrstu usluga u vrijednosti od 225.000 eura, odnosno 112.500 po godini.

Tada je posao dobila firma “Adriatic airways”, koja je bila i jedina koja se prijavila na tender.

Njihova ponuđena cijena po letu iznosila je 4.500 eura.

Prema tom ugovoru, koji je potpisala tadašnja direktorica KC Zorica Kovačević, ta ustanova je bila dužna da pisanim putem dostavi podatke o pacijentu, licu koje će sa njim ići u pratnju i vrijeme leta.

“Adriatic” se ugovorom obavezao da izvrši uslugu transporta pacijenata u skladu sa stepenom hitnosti zdravstvenog stanja pacijenta.

Ugovorom je propisano da ukoliko ova usluga ne bude vršena u skladu sa dogovorom, KC može aktivirati garanciju u visini od pet odsto vrijednosti ugovora.

Bonus video: