Vjernici opet kod krstionice, iz policije demantuju da su krenuli ka Miholjskoj Prevlaci

Vjernici i sveštenstvo organizuju dežurstva u smjenama koje će stalno dežurati na Prevlaci i braniti krstionicu.
12889 pregleda 117 komentar(a)
Danas na Prevlaci, Foto: Siniša Luković
Danas na Prevlaci, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.04.2019. 16:19h

Oko 15 h u Boki se proširila informacija da, navodno, velike policijske snage iz Podgorice kreću prema Miholjskoj Prevlaci, kako bi obezbjedile sprovođenje u djelo rješenja Građevinske inspekcije o rušenju bespravno podignute krstionice Manastira Svetog Arhangela Mihaila, a koje su vjernici spriječili u utorak u zoru.

Iz Uprave policije je dematovano da je policija iz Podgorice krenula ka Miholjskoj Prevlaci.

"Molimo medije da, da ne bi dolazilo do objavljivanja ovakvih dezinformacija pa potom i demantovanja, prvo provjere kod Uprave policije da li su ovakvi i slični navodi tačni", navode iz policije.

Vjernici Mitropolije crnogorsko-primorske su odmah reagovali na navode, pa se za manje od pola sata u kompleksu manastira okupilo nekoliko stotina ljudi spremnih da brane krstionicu.

Vjernici i sveštenstvo organizuju dežurstva u smjenama koje će stalno dežurati na Prevlaci i braniti krstionicu.

Protojer Mijajlo Backović, sekretar Odbora za obnovu manastira Svetog Arhangela Mihaila, ponovio je da Amfilohije nije da blagoslov da se gradi crkva, već krstionica.

"Crkva se neće rušiti, a to pokazuju i vjernici koji su se ovdje okupili za pet minuta", kazao je protojerej Backović za "Vijesti".

Parkirani automobili preplavili su sve raspoložive prostore na ostrvu i blizini, a kolona parkiranih vozila kojima građani dolaze u manastir dopire do naselja Brda.

Okuplheni građani traže da im se obrati i kako kažu, "njihov predsjednik Opstine"- gradonačelnik Tivta Siniša Kusovac (DPS) sa kojim su predstavnici Odbora za obnovu manastira bezuspješno pokusavali da stupe u kontakt.

Galerija

Bonus video: