CGO ponovo pokreće akciju doniranja knjiga za ZIKS

Akcija je dio projekta "Alternativne sankcije – od kazne do reintegracije" čiji je cilj da doprinose unaprjeđenju i zaštiti ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori kroz aktivno učešće organizacija civilnog društva
212 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Centar za građansko obrazovanje (CGO) ponovo pokreće akciju prikupljanja knjiga za obogaćenje biblioteke Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Akcija će trajati do 25. aprila, a svi koji žele da doniraju knjige to mogu učiniti u prostorijama CGO-a u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog 96, svakog radnog dana od 8 do 17 časova ili tokom uličnih akcija u Podgorici - 6. aprila na Rimskom trgu i 20. aprila na platou ispred Narodne biblioteke "Radosav Ljumović" od 11 do 13 časova.

Ova akcija je dio projekta "Alternativne sankcije – od kazne do reintegracije" čiji je cilj da doprinose unaprjeđenju i zaštiti ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori kroz aktivno učešće organizacija civilnog društva.

"Kroz sprovođenje ove akcije CGO želi uticati na promjenu paradigme o alternativnim krivičnim sankcijama, resocijalizaciji i reintegraciji zatvorenika. Stoga će volonteri CGO-a informisati zainteresovane građane i građanke o sistemima krivičnih sankcija, sa fokusom na alternativne sankcije. Obnavljam bibliotečkog fonda ZIKS-a pomoći će se onim licima koja se nalaze na odsluženju kazne zatvora da poboljšaju kvalitet života, odnosno i u tim uslovima da steknu neka nova znanja i da sadržajnije provode vrijeme, a čime bi se posljedično moglo uticati na smanjenje recidivizma i poboljšanje resocijalizacije lica lišenih slobode", navodi se u saopštrenju CGO.

Projekat “Alternativne sankcije – od kazne do reintegracije” CGO sprovodi u saradnji sa Institutom za pravne studije (IPLS), uz podršku Ministarstva pravde.

Bonus video: