Rekonstrukcija fiskulturne sale u OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj: Godinu odlučuju o izvodjaču radova

Kino i fiskulturna sala su sada zatvoreni jer se uslijed obilnih padavina , voda se slivala zidove I oštetila parket koji se podigao. U njima se ne odvijaju časovi niti služi za bilo koje aktivnosti koje su vezane za obrazovno-vaspitni program koji se sprovodi u školi
160 pregleda 0 komentar(a)
Osnovna škola Orjenski Bataljon, Foto: Slavica Kosić
Osnovna škola Orjenski Bataljon, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.03.2018. 13:59h

Iako imaju obzebjeđena sredstva za rekonstrukciju krova nad fiskulturnom salom u osnovnoj školi Orjenski bataljon u Bijeloj, radovi ne počinju već godinu zbog propusta u zakonskoj procedure javnih nabavki, na što je ukazivala uprava škole. Predmet je sada na Upravnom sudu.

Kino i fiskulturna sala su sada zatvoreni jer se uslijed obilnih padavina , voda se slivala zidove I oštetila parket koji se podigao. U njima se ne odvijaju časovi niti služi za bilo koje aktivnosti koje su vezane za obrazovno-vaspitni program koji se sprovodi u školi. Na ovakav potez uprava škole je bila prinuđena radi zaštite zdravlja djece i nastavnog osoblja.

Direktorica škole Jarmila Radović objašnjava da je otvoreni postupak javne nabavke za izvođenje radova na rekonstrukciji školskog objekta ,fiskulturne i kino sale, škola iz Bijele sprovela u martu prošle godine. Državna omisija za kontrolu postupaka javnih nabavki je direktorici predložila da kao prvorangiranu i najpovoljniju izabere ponudu firme „Incom“ doo Podgorica. Na odluku se žalila drugorangirana kompanija Hidrograđevinar“ iz Nikšića.

“Više puta smo se, u telefonskom razgovoru, obraćali Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki i dobijali odgovor da će se uskoro donijeti odluka. Kako do toga nije došlo, 7. septembra prošle godine uputili smo urgenciju Državnoj komisiji .Rješenje je donijeto 15. septembra 2017. ali je njime, uprkos očiglednim zakonskim nepravilnostima, uvažena žalba firme „Hidrograđevinar“ i naloženo OŠ „Orjenski bataljon“ da u ponovnom postupku otkloni nepravilnosti na koje joj je ukazano”, objašnjava direktorica Radović.

Nakon konsultacija sa Ministarstvom prosvjete, uprava škole je podnijela tužbu Upravnom sudu Crne Gore protiv Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki, radi poništenja takvog rješenja U tužbi je detaljno obrazloženo gdje su povrijeđena pravila postupka i pogrešno primijenjeno materijalno pravo.

Uprkos urgencija predsjednici Upravnog suda Branki Lakočević, još uvijek nije donesena odluka po tužbi, kazala je direktorica škole.

Sredstva od 65 hiljada eura, koliko će koštati sanacija fiskulturne sale na računu škole su još od 30.12.2016 godine I nisu korišćena u druge svrhe. Uprkos tome radovi ne počinju, a đaci su bez mogućnosti da imaju časove fizičkog vaspitanja I rekreacije u sali u zimskom period.

Bonus video: