Barskim srednjoškolcima je danas Dan dobrih djela

U razgovoru sa domaćinima, učenici su upoznati i sa potrebom da se kroz ovakve i slične aktivnosti kod mladog naraštaja razvijasvijest o vrijednostima volonterizma
380 pregleda 0 komentar(a)
Đaci volonteri u Crvenom krstu
Đaci volonteri u Crvenom krstu
Ažurirano: 06.04.2019. 15:08h

Učenici Srednje ekonomsko-ufostiteljske škole (EUŠ) priredili su barski “Dan dobrih djela” u sklopu kojeg su volontirali u barskom Crvenom krstu (CK).

Đaci II-3 odjeljenja Pravno-administrativnog usmjerenja škole, sa odjeljenskim starješinom prof. Neđeljkom Đurovićem, u Opštinskoj organizaciji CK Bar prvo su od strane sekretarka CK Bar Zorice Crnčević upoznati sa misijom iaktivnostima ove humanitarne organizacije na teritoriji opštine Bar.

U razgovoru sa domaćinima, učenici su upoznati i sa potrebom da se kroz ovakve i slične aktivnosti kod mladog naraštaja razvijasvijest o vrijednostima volonterizma, a potom su učenici-volonteri selektovali prikupljenu pomoć u kontejnerima Crvenog krsta, i uređivali unutrašnjost kontejnera.

“Dan dobrih djela” je ove godine pokrenula podgorička NVO ADP-Zid u cilju razvoja volonterskih klubova u crnogorskim školama, jačanja njihove međusobne saradnje i afirmacije volontiranja iisticanja njegove važnosti u procesu obrazovanja mladih,

Bonus video: