Nrekić primio delegaciju penzionera iz Šibenika

Piližota je kazao da penzioneri iz Šibenika često putuju i obilaze zemlje regiona i Evrope ali da je malo tako lijepih i mističniih mjesta, bogatih istorijom i tradicijom, kao što je Uulcinj
402 pregleda 0 komentar(a)
Nrekić sa penzionerima iz Šibenika, Foto: Samir Adrović
Nrekić sa penzionerima iz Šibenika, Foto: Samir Adrović

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić primio je danas u svom kabinetu delegaciju penzionera iz Šibenika, koji već drugu godinu zaredom organizovano dolaze na rivijeru najjužnijeg grada.

Nrekić je Šibenčane upoznao sa razvojnim projektima iz oblasti turizma i inafrastrukture i gostima poručio da su uvijek dobrodošli u Ulcinj, koji je, kako je naveo, širom Evrope prepoznat po gostoljublju.

Predsjednik Udruženja penzionera “Udruga Krešimirovog grada“ Vinko Piližota kazao je da penzioneri iz Šibenika često putuju i obilaze zemlje regiona i Evrope ali da je malo tako lijepih i mističniih mjesta, bogatih istorijom i tradicijom, kao što je Uulcinj.

Šibenčani su u Ulcinj stiglii u četvrtak i prisustvovali trodnevnoj proslavi Dana Opštine. Obišli su Stari grad, Veliku plažu i Adu Bojanu, a posjetili su i Tiranu i Skadar.

Njihov domaćin i sugrađanin, inače rođeni Ulcinjanin Ruždi Mila (73), kazao je da Šibenčani kući sa sobom nose lijepe uspomene.

"Od smještaja u hotelu Kontinental na Pristanu, preko rijetko lijepih pejzaža i prebogate istorijske rizniice grada do vrhunske domaće hrane i piića i gostoljubivih Ulcinjana, sve je bilo na vrhunskom nivou. Znaće Šibenik gdje smo bili", kazao je Mila, koji po pola godine boravi u oba grada.

Bonus video: