Ne mogu do kuća zbog bahatih vozača

Mještani iz ulica Miljana Vukova i Balšića pozvali nadležne iz Glavnog grada da riješe problem nepropisnog parkiranja
3143 pregleda 3 komentar(a)
Haos na parkingu u dvorištu, Foto: Luka Zeković
Haos na parkingu u dvorištu, Foto: Luka Zeković

Stanovnici zgrada i kuća u dvorištu ulica Miljana Vukova i Balšića u Podgorici, još jednom su pozvali nadležne da spriječe nepropisno parkiranje, zbog čega ne mogu da dođu do svojih domova.

Taj problem građani imaju godinama, a pogotovo od kada je uređeno plaćanje parkinga u okolnim ulicama.

“Revoltirana sam, ne znam šta da radim, neko ja parkirao automobil pred samu kapiju moje kuće, to se dešava stalno. Prinuđena sam da zovem Komunalnu policiju stalno, jer nesavjesni građani ne gledaju gdje parkiraju svoje automobile”, kazala je Marija Vukčević.

Stanari su objasnili da nemaju ništa protiv toga da se građani parkiraju na toj lokaciji, ako bi to radili tako da im omoguće normalan izlazak iz domova.

“Parking bude ‘prenatrpan’ automobilima, koje ostavljaju kako stignu, ne vodeći računa da li su nekoga zagradili. Stavljali smo lanac ispred ulaza kuće, ali ni to nije pomoglo. Maknu ga, pređu preko i zagrade mi prilaz kući automobilom. Redovno se dešava da naše automobile oštete, slome retrovizor. Taj problem imaju stanari koji žive u kućama, a i zgradama”, kazala je Vukčević.

Dvorište je neasfaltirano i neuređeno, a stanari kažu da bi voljeli da se taj prostor uredi, postavi rampa i da oni imaju povlašćene karte.

Osim prilaza kućama i zgradi, četvorotočkašima često bude zagrađena i trafo-stanica. Kada je gorjela jedna kuća, vatrogasci nijesu mogli da priđu vozilima da bi intervenisali, već su morali da preskaču preko krovova.

“Dvorište je puno rupa, kada pada kiša budu velike lokve, ima dosta smeća, po mraku se okupljaju i zavisnici, policija je pronašla ovdje pištolj, kojim je u centru grada počinjeno ubistvo. Jednostavno, nije prijatno izaći u takvo okruženje iz domova”, kazala je Vukčević.

Iz Glavnog grada je “Vijestima” potvrđeno da znaju za tu lokaciju, ali da zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa u dijelu dvorišta ne mogu da ga urede.

Bonus video: