Turistička organizacija Tivat ugostila novinarku iz Velike Britanije

Inače, novinarka Heidi Fuller Love je autor priloga poput “Heidi Fuller loves New Travel show”, “Meet the locals”, te reportaža za ”British Airways”, kao i podcasta (Inflight radio-onboard)
474 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: TO Tivat, TO Tivat
Detalj iz Tivta, Foto: TO Tivat, TO Tivat
Ažurirano: 08.04.2019. 13:14h

Turistička organizacija Tivat se na inicijativu Nacionalne Turističke Organizacije Crne Gore, a u cilju što kvalitetnije promocije Tivta na području tržišta Velike Britanije, uključila u medijsku posjetu novinarke Heidi Fuller Love, koja je u višednevnoj posjeti Crnoj Gori provela jedan vrlo sadržajan dan u Tivtu.

Britanska novinarka je inače, prošle nedjelje boravila ukupno pet dana u Crnoj Gori, a program njene posjete Tivtu bio je prilagođen interesovanju gošće za lokalnu autentičnu ponudu ručno rađenih suvenira, gastro specijalitetita, kao i kulturno istorijsku ponudu našeg grada.

Fuller Love je obišla marinu i turističko naselje Luštica Bay, i hotel “The Chedi”, a sa predstavnicom TO Tivat, posjetila je i umjetnički ateljeu ͈”Slaby” gdje joj je vlasnik Milivoj Slaby prezentovao svoje ručno rađene suvenire. Dobrodošlicu i gostoprimstvo uz lokalne specijalitetete britanskoj turističkoj novinarki pripremio je vlasnik restorana ͈”Mala barka” Vule Samardžić, koji je u intervjuu sa gošćom objasnio način pripreme hrane kao i što se sve od lokalnih gastro-.specijaliteta i domaćih vina, može naći na tradicionalnoj bokeškoj trpezi. Posjeta je završena obilaskom ambijentalne cjeline Gornja Lastva u okviru koje je gošća iz Britanije bila u prilici da vidi etnografsku zbirku u porodičnoj kući familije Stjepčević.

Inače, novinarka Heidi Fuller Love je autor priloga poput “Heidi Fuller loves New Travel show”, “Meet the locals”, te reportaža za ”British Airways”, kao i podcasta (Inflight radio-onboard).

Prilozi koje će ona uraditi nakon svije posjete Tivtu I Crnoj Gori biće objavljeni u poznatom vodiču “Rough Guide“, kao i u formi intervjua sa crnogorskim domaćinima na “in live” radiju na letovima britanske nacionalne aviokompanije “British Airways”.

Bonus video: