Ambasador Italije uručio diplome polaznicima italijanskog jezika u Bijelom Polju

Prije svečanog uručivanja diploma u Centru za kulturu ambasador Zelioli se sastao sa predstavnicima Opštine, Muzej a posjetio je i bjelopoljsku Gimnaziju “Miloje Dobrašinović”, jedinu bjelopoljsku školu u kojoj je izučava italijanski jezik
965 pregleda 0 komentar(a)
Luka Zelioli sa polaznicima kursa, Foto: Jadranka Ćetković
Luka Zelioli sa polaznicima kursa, Foto: Jadranka Ćetković

Zbog velikog interesovanja Zajednica Italijana omogućila još jedan kurs italijanskog koji je u toku BIjelo Polje Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori, Luka Zelioli uručio je danas u Bijelom Polju diploma polaznicima kursa izalijanskog jezika.

Prije svečanog uručivanja diploma u Centru za kulturu ambasador Zelioli se sastao sa predstavnicima Opštine, Muzej a posjetio je i bjelopoljsku Gimnaziju “Miloje Dobrašinović”, jedinu bjelopoljsku školu u kojoj je izučava italijanski jezik.

Kurs italijanskog A1, za 28 polaznika je omogućila Zajednica Italijana u saradnji sa ambsadadom te zemlje.

Profesorica italijanskog jezika Vesna Vuković je kazala da je za nju kurs bio jedno divno iskustvo i da je prijatno iznenađena interesovanjem Bjelopoljaca za italijanski jezik.

“ Imala sam posla sa ljudima koji su htjeli da uče i koji su i inspirisali i mene da unaprijedim svoje znanje, kazala je Vuković.

“Iako se prvi put susrećem sa italijanskim jezikom zadovoljna sam onim što sam naučila. Posebno me raduje putovanje u Italiju, koje smo zajedno organizovali tokom aprila”, kazala je jedna od polaznica Arnela Striković. Alma Višnjić je kazala da je posebna čast što im je diploma uručio ambasador Italije.

“ Upoznala sam divne ljude. Na časovima smo bili puni elana, željni da naučimo nešto novo. Tokom kursa,upoznala sam divne ljude. Takvom ambijentu na časovima su doprinijeli profesorica Vesna Vuković i koordinator Samedin Agović, kojima dugujem posebnu zahvalnost”; rekla je Višnjić.

Zbog izuzetno velikog interesovanja Zajednica Italijana je omogućila još jedan kurs A1, koji je u toku.

Ambasador Italije se susreo sa predsjednikom Skupštine Opštine Bijelo POlje Abazom Dizdarević. Najviše pažnje u razgovorima posvećeno je modelima buduće saradnje, naročito na polju kulture.

Zenioli je podsjetio na poptisani protokol koji je stupio na snagu prošle godine, kojim su obezbijeđena novčana sredstva za istraživanja u Crnoj Gori.

“Početkom mjeseca je stupio na snagu Protokol o kulturnoj saradnji i učenju jezika, što će, nadamo se, biti dobar podsticaj za buduću saradnju. Uz to, u februaru smo pokrenuli inicijativu o predstavljanju italijanskih univerziteta u Podgorici, kako bi crnogorske student upoznali sa sistemom obrazovanja u Italiji”, kazao je Zenioli.

Bonus video: