Raspisan konkurs za idejno rješenje vrtića u Ulcinju

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da je raspisivanjem konkursa za vrtić, čija je procijenjena vrijednost 850 hiljada eura, zvanično počela procedura za njegovu izgradnju
389 pregleda 0 komentar(a)
Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je konkurs za idejno arhitektonsko rješenje vrtića u Ulcinju, koji će biti otvoren do 10. juna.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nagrada za prvorangirano rješenje je osam hiljada eura, druga nagrada je četiri hiljade, a treća dvije hiljade eura.

Iz tog resora su podsjetili da je vrtić u Ulcinju jedan od sedam čija se gradnja finansira iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB).

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da je raspisivanjem konkursa za vrtić, čija je procijenjena vrijednost 850 hiljada eura, zvanično počela procedura za njegovu izgradnju.

Kako je naveo, prije raspisivanja konkursa sprovođene su opsežne pripremne aktivnosti, i sada će, u saradnji sa ostalim nadležnim organima, raditi na tome da se projekat što prije realizuje.

„U Podgorici su već izgrađena dva objekta - u Zagoriču i na Starom aerodromu, a vrtić u Tuzima se gradi. Ove godine počinje gradnja vrtića u Bloku 6 i u Pljevljima, pa je stav ove Vlade jasan - dostupno obrazovanje u optimalnim uslovima je prioritet”, kazao je Šehović.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović kazao je da Ministarstvo na čijem je čelu odgovorno radi na svom dijelu posla kada je riječ o izgradnji školskih i predškolskih ustanova.

„Politika Vlade je da svaki nadležni resor u najkraćim rokovima da svoj doprinos realizaciji ovih važnih projekata”, rekao je Radulović.

Iz Ministarstva prosvjete su kazali da je raspisivanju konkursa za vrtić u Ulcinju prethodio prenos prava raspolaganja zemljištem sa Opštine Ulcinj na Vladu, čime su otklonjene smetnje za početak pokretanja procedura za njegovu izgradnju.

„Procijenjena vrijednost zemljišta je preko 300 hiljada eura“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se parcela na kojoj će se graditi vrtić nalazi na Ulcinjskom polju, površine oko 2,5 hiljada metara kvadratnih, dok maksimalna bruto građevinska površina planiranog objekta iznosi oko 979 metara kvadratna.

Iz Ministarstva su kazali da će se, u cilju povećanja kapaciteta, graditi i vrtići u Rožajama i Herceg Novom, za koje je u toku izbor izvođača radova.

„Za naredni period planirana je i gradnja još vrtića u Podgorici i to u City kvartu, Tuškom putu, Zlatici i Starom aerodromu, ali i u Beranama, Bijelom Polju, Baru, Ulcinju i Plavu, i svi su u različitim fazama. Osim toga, planirane su totalne rekonstrukcije vrtića u Kotoru i dva u Podgorici“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: