Njemačka donirala crnogorskoj policiji četiri vozila

Veljović se zahvalio Veberu na vrijednoj donaciji koja je, kako je kazao, nastavak kvalitetne saradnje policija Crne Gore i Njemačke
734 pregleda 3 komentar(a)
Predrag Nikolić Robert Veber, Foto: Uprava policija
Predrag Nikolić Robert Veber, Foto: Uprava policija

Njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo je crnogorskoj policiji četiri vozila ukupne vrijednosti više od 77 hiljada eura.

Sporazum o primopredaji donacije danas su potpisali direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović i ambasador Njemačke u Podgorici Robert Veber.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, donacija je namijenjena Sektoru kriminalističke policije.

Veljović se zahvalio Veberu na vrijednoj donaciji koja je, kako je kazao, nastavak kvalitetne saradnje policija Crne Gore i Njemačke.

On je istakao da crnogorska policija ostvaruje intenzivnu i kontinuiranu saradnju sa njemačkom kriminalističkom policijom kroz procese edukacija, opremanja, realizacije projekata i učešća u zajedničkim aktivnostima, kao i u usvajanju i primjeni evropskih standarda u oblasti bezbjednosti.

„Direktor je naglasio da vjeruje da će ova donacija značajno doprinijeti efikasnosti obavljanja zahtjevnih i posebno osjetljivih poslova kriminalističke policije“, kaže se u saopštenju.

Veber je, kako se navodi, istakao da su crnogorska i njemačka policija partneri koji imaju veoma profesionalan i kolegijalan odnos.

On je naglasio da crnogorska policija ima važnu ulogu u regionalnoj saradnji, što je doprinjelo jačanju povjerenja i intenziviranju saradnje među bezbjednosnim službama Crne Gore i država regiona i Evropske unije.

„Činjenica je da se kriminal ne zadržava u nacionalnim granicama jedne države, pa je samim tim najznačajnija zajednička i koordinirana borba protiv ove pojave“, kazao je Veber.

On je istakao da cijeni trud i zalaganje crnogorske policije, što je, kako je kazao, prepoznato i u Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23. i 24. u Crnoj Gori u kojem se konstatuje napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji i u borbi protiv organizovanog kriminala.

Veljović i Veber su ocijenili da je nedavno održana međunarodna konferencija „Zajednički odgovor na planu suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam“, čiji je organizator i domaćin bila crnogorska policija, bila izuzetno uspješna.

„I izrazili uvjerenje da će zemlje učesnice, na bazi zaključaka konferencije, raditi na zajedničkoj platformi u rješavanju ovih i drugih savremenih globalnih bezbjednosnih izazova i prijetnji“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: