"Odupri se" ispred Tužilaštva: Jesu li podnijete krivične prijave protiv Đukanovića?

Jedan od aktivista pokreta Nikola Grdinić je rekao da je povod njihovog okupljanja napad koji se desio juče na njihove aktivistkinje.
5625 pregleda 20 komentar(a)
Aktivisti pokreta "Odupri se 97000" ispred Tužilaštva, Foto: Vanja Kosović
Aktivisti pokreta "Odupri se 97000" ispred Tužilaštva, Foto: Vanja Kosović
Ažurirano: 11.04.2019. 14:50h

Aktivisti pokreta "Odupri se - 97.000" održali su danas performans ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva u Podgorici da bi protestovali nakon jučerašnje blokade zgrada CEDIS i EPCG kada su nepoznata lica nasrnula na neke od učesnika protesta.

Juče su tokom te akcije povrijeđene dvije aktivistkinje pokreta.

Današnji skup ispred Tužilaštva nije prijavljen, a komandir policije je tri puta dao učesnicima protesta upozorenje da imaju tri minuta da se raziđu.

U zgradu Tužilaštva su prvo ušli pa iz nje izašli aktivisti pokreta "Odupri se - 97.000" Dragan Sošić i Vanja Đurišić.

Oni su predali zahtjev Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Iz pokreta "Odupri se - 97.000" su tražili da policajci objasne koje su to posljedice koje ce građani trpjeti ako se ne raziđu.

Na to je komandir odgovorio da ukoliko se ne ispoštuje njegovo naređenje, ponašanje prelazi u domen ometanja službenog lica lica u vršenju dužnosti.

Jedan od aktivista pokreta Nikola Grdinić je rekao da je povod njihovog okupljanja napad koji se desio juče na njihove aktivistkinje.

"A došli smo i sa još jednim zahtjevom koji smo predali u tužilaštvo. Molim da nam prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama obavijestite da li su i u kom broju protiv Mila Đukanovića podnijete krivične prijave dok je bio na funkciji premijera, dok nije obavljao nijednu funkciju i dok je obavljao funkciju predsjednika Crne Gore. Molim za podatke o broju podnijetih prijava te da li je po nekoj od tih prijava postupano", pročitao je Grdinić zahtjev .

On je rakao da očekuju brzu reakciju Vrhovnog državnog tužilaštva.

"Koje profesionalno ne odrađuje svoj posao", kazao je Grdinić.

Iz pokreta su najavili da će tokom narednih dana i nedjelja nastavti sa akcijama građanske neposlušnosti.

Bonus video: