Tivat: 95 sadnica za centar, Seljanovo i Radoviće

263 pregleda 0 komentar(a)
Sadnice koje će biti zasađene, Foto: Opština Tivat
Sadnice koje će biti zasađene, Foto: Opština Tivat

U okviru akcije ”Da bismo imali drvo – posadi sadnicu prvo”, koja je organizovana u sklopu obilježavanja aprila kao Mjeseca zdravlja i Mjeseca planete Zemlje, Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj i Sekretarijata za mlade, sport i socijalnu zaštitu Opštine Tivat, podijelili su 95 sadnica ukrasnog drveća i žbunja za sadnju na 11 lokacija u širem centru grada, Seljanovu i Radovićima.

“Akcija je bila usmjerena na institucije, mjesne zajednice i skupštine stanara, a sa ciljem uljepšavanja prostora oko stambenih zgrada, institucija i prostora za parkiranje u blizini tih objekata. Preostale sadnice će u predstojećem periodu biti zasađene na javnim zelenim površinama”, saopšteno je iz Opštine.

Sadnice su nabavljene kroz kontinuiranu i uspješnu saradnje Opštine Tivat i Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Kakaricka Gora-Podgorica, a do isporuke su bile smještene u rasadniku na prostoru Velikog gradskog parka, gdje ih je Komunalno preduzeće Tivat čuvalo i njegovalo.

Bonus video: