Župljani i Opština dogovorili dalje aktivnosti

379 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od protesta, Foto: Svetlana Mandić
Sa jednog od protesta, Foto: Svetlana Mandić

Na sastanku članova Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka i potpredsjednika Opštine Nikšić Dragana Perovića i njegovih saradnika dogovorena je dalja dinamika asfaltiranja seoskih ulica u toj MZ tokom ove godine, kao i sanacija klizišta u selo Liverovići.

“Dogovorena je zajednička aktivnost na izradi projekta za glavnu saobraćajnicu od brane na Liverovićkom jezeru do Morakova i jednoglasno je konstatovano da se u finansiranje ovog dijela saobraćajnice mora uključiti firma Uniprom metali. Realizacija projekta rasvjete u Starom selu i Jugovićima ide narednih dana, a sredstva od 11.000 eura je uplatila Vlada. Dogovorene su aktivnosti na iznalaženju mogućnosti za postavljanje rasvjeta prema selima Bjeloševina i Morakovo”, kazao je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Prema njegovim riječima konstatovano je da se Ministarstvo poljoprivrede mora uključiti u rješavanje vodosnabdijevanja za sela Oblatno, Zagrad i gornja Kuta.

“Dogovorene su aktivnosti na otklanjanju nedostataka na postojećem vodovodu sa kojeg se snabdijeva većina mještana Župe, kao uklanjanje divljih priključaka, postavljanje satova, otklanjanje nedostataka na samoj mreži. Dogovoreno je i niz drugih aktivnosti čijom realizacijom će se poboljšati uslovi za život mještana Župe”, kazao je Radulović i dodao da narednih dana očekuje komunikaciju sa predstavnicima Vlade.

Opština Nikšić je prije nekoliko dana raspisala tender za rekonstrukciju šest kilometara glavne saobraćajnice, od Rubeža do brane, Ministarstvo sporta je obećalo izgradnju fudbalskog terena, kao i da će zajedno sa Ministarstvom prosvjete i MZ pokušati naći rješenje da se uradi manja sportska sala.

Mještani Župe su prethodna dva vikenda organizovali protest kako bi upozorili nadležne da je vrijeme da se okrenu rješavanju nagomilanih problema u toj MZ i obećali da će 12.maja blokirati teretni saobraćaj ukoliko u međuvremenu data obećanja ne krenu da se realizuju.

Bonus video: