Pešićeva za godinu uštedjela 15.000 eura

Škrelja kupio “glok 9 mm luger”, što je četvrto oružje koje posjeduje
3352 pregleda 7 komentar(a)
Pešić, Foto: Savo Prelević
Pešić, Foto: Savo Prelević

Mjesečna primanja generalne sekretarke Vlade Nataše Pešić su više puta tokom prošle godine prelazila 3.400 eura.

U predizbornom periodu, naknada Pešićeve u Državnoj izbornoj komisiji bila je veća u odnosu na njenu zaradu u Vladi.

Samo prošle godine uštedjela je 15.000 eura, pa njena ušteđevina sada iznosi 25.000, stoji u redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavila Agenciji za sprečavanje korupcije.

Kao generalna sekretarka Vlade zarađivala je 1.390 eura. Imala je i dodatnih mjesečnih prihoda - kao članica Komisije za polaganje stručnog ispita Uprave za kadrove skoro 460 eura, te 300 eura iz Državne izborne komisije (DIK).

U februaru, martu i aprilu, mjesecima koji su prethodnili predsjedničkim i lokalnim izborima u 12 opština, naknada Pešićeve u DIK-u iznosila je 1.280 eura. Vlasnica je stana od 65 metara kvadratnih, koji je dobila pod povlašćenim uslovima i “reno megana” iz 2012. godine, a Agenciji nije dozvolila pristup svojim bankarskim računima.

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Marta Šćepanović prijavila je da je njena poslanička plata iznosila malo više od 1.460 eura, te da je u posljednja tri mjeseca rasla zbog varijabila i do 1.760 eura. Ona je sredinom prošle godine uredno prijavila da više nije odbornica u Skupštini opštine Kolašin. Šćepanovićeva, koja je dala saglasnost za uvid u bankarske račune, od prošle godine otplaćuje kredit od 12.500 eura.

Dozvolu za provjeru bankarskih računa, međutim, Agenciji nije dao njen partijski kolega, poslanik Luiđ Škrelja.

Predsjednik skupštinskog Administrativnog odbora je u prosjeku zarađivao 1.800 eura, od kojih 1.650 kao poslanik, a 150 kao odbornik u Skupštini opštine Ulcinj. Škrelja je u imovinskom izvještaju prijavio da je suvlasnik porodične kuće, ali i vlasnik oko 70.000 metara kvadratnih zemljišta. Poslanik je u toku prošle godine kupio pištolj “glok 9 mm luger” a od ranije je vlasnik lovačke puške, karabina i poluautomatskog repetirajućeg oružja.

Bonus video: