Igumenici nagrada, Tivtu diploma

"Gradonačelnica Matijević preuzela je plaketu za ostvaren uspjeh Tivta samim ulaskom u finale, budući da je naš grad izborio svoje mjesto u finalu u velikoj konkurenciji - za nagradu je konkurisalo 2.600 gradova iz 60 zemalja"
58 pregleda 0 komentar(a)
tivar evropska nedjelja mobilnosti, Foto: Opština Tivat
tivar evropska nedjelja mobilnosti, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 22.03.2018. 11:12h

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević i sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Tatjana Jelić prisustvovale su sinoć ceremoniji dodjele godišnjih nagrada "Evropske nedjelje mobilnosti 2017" u Briselu, u organizaciji Evropske Komisije.

Ceremonija je održana na sceni teatra "Du Vaudeville". Tivat je jedan od tri grada koji su se plasirali u finale u kategoriji „manjih gradova“ (manje od 50.000 stanovnika), zajedno sa gradovima Igumenica iz Grčke i Lindau iz Njemačke. Za pobjednika u ovoj kategoriji proglašena je Igumenica.

"Gradonačelnica Matijević preuzela je plaketu za ostvaren uspjeh Tivta samim ulaskom u finale, budući da je naš grad izborio svoje mjesto u finalu u velikoj konkurenciji - za nagradu je konkurisalo 2.600 gradova iz 60 zemalja. Na ostvarenim uspjesima Tivta u domenu promocije održive mobilnosti i uključivanja šire zajednice u aktivnosti, predsjednici Opštine i sekretarki Jelić čestitali su evropska komesarka za saobraćaj Violeta Bulc, kao i generalni direktor za zaštitu životne sredine Evropske Komisije Daniel Calleja", saopšteno je danas iz Opštine Tivat.

"Nadam se da će isticanjem gradova finalista, njihove aktivnosti inspirisati druge da prigrle ključnu poruku Evropske nedjelje mobilnosti – održiva mobilnost pravi je izbor za sve", kazala je na ceremoniji u Briselu evropska komesarka za saobraćaj Violeta Bulc, na ceremoniji.

U kategoriji "velikih gradova" pobjedu je odnio Beč (Austrija), dok su preostali finalisti bili Granada (Španija) i Prag (Češka Republika). U kategoriji gradova koji primjenjuju planove održive urbane mobilnosti nagrada je pripala gradu Turda (Rumunija), dok su finalisti bili Mančester (Velika Britanija) i Milano (Italija). Tivat je među finalistima bio jedini grad predstavnik Zapadnog Balkana.

Ceremoniju dodjele nagrada prate dvodnevne radionice i predavanja iz oblasti održive mobilnosti, a posjeta tivatskih opštinara Briselu finansirana je od strane Evropske Komisije.

Bonus video: