Kovačevićevoj bolje bilo u Kliničkom centru, Raičević ne da uvid u račune

Imovina predsjednika opština: Nrekić se bavi turizmom i poljoprivredom, prvoj ženi Danilovgrada plata manja u odnosu na onu koju je imala u najvećoj zdravstvenoj ustanovi
6003 pregleda 2 komentar(a)
Kovačević, Foto: Savo Prelević
Kovačević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.04.2019. 17:46h

Od kako je izabrana za predsjednicu opštine Danilovgrad, Zorica Kovačević zarađuje gotovo duplo manje nego što je zarađivala kao direktorica Kliničkog centra (KC), zaključuje se iz redovnog godišnjeg imovinskog kartona koji je dostavila Agenciji za sprečavanje korupcije.

Kovačevićeva je do kraja jula bila direktorica najveće zdravstvene ustanove u zemlji, gdje je mjesečno zarađivala malo više od 2.700 eura.

Njena osnovna plata tada iznosila je malo više od 1.700 eura, ali je svakog mjeseca po dva druga osnova iz KC primala još nepunih 1.000 eura. Za vođenje opštine Danilovgrad, Kovačevićeva zarađuje nepunih 1.400 eura.

Kovačevićeva je vlasnica stana od 51 i garaže od 14 metara kvadratnih, za koje je sredinom 2016. od Vlade dobila stambeni kredit pod povoljnim sulovima. Kredit od 40.000 eura plaća u ratama od 73 eura.

Kovečevićeva je dozvolila Agenciji uvid u njene bankarske račune, što je uradio i predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić.

Nrekić je u samo dva mjeseca prošle godine zaradio 40.000 eura od turizma, stoji u imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji.

Nrekić je u maju izabran za gradonačelnika i njegova plata iznosi 1.345 eura a prije toga je kao odbornik u lokalnom parlamentu primao 150 eura mjesečno.

Međutim, samo od turizma je u julu i avgustu zaradio po 20.000 eura, a bavi se i poljoprivredom, od koje svakog mjeseca prihoduje po 250 eura.

Nrekić i njegovi sinovi su vlasnici dvije barake na Bojani i stana od po 60, i od 83 i kuće sa barakama od 960 metara kvadratnih. Osim toga, vlasnici su više hiljada kvadrata zemlje.

Dio imovine je naslijeđen, a dio je rezultat prodaje imovine.

Gradonačelnik vozi “rexton” iz 2007, ćerka Nikoleta Nrekić godinu mlađi “mercedes b klase” a sin Nikola Nrekić “audi a6” iz 1998. godine.

Saglasnost, međutim, nije dao predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

Njegova predsjednička plata iznosila je prošle godine nepunih 1.120 eura, i ona je za malo više od 100 eura veća u odnosu na onu koju je do avgusta primao kao potpredsjednik opštine.

Krajem prošle godine postao je član Odbora za finansiranje lokalne samouprave Zajednice opština, odakle je u decembru primio 50 eura.

Raičević je vlasnik dvosobnog stana od 71 metra kvadratnog koji je stekao kupovinom a naslijedio je petinu pašnjaka.

Vozi “foksvagenovu bubu” iz 1974. godine, “audi A6” iz 2011. i tri godine mlađu vespu “piađo”.

Ima trećinu udjela u privrednom društvu “Promadura Floors”, čiji je i osnivač.

Bonus video: