Žabljački osnovci prošli kvalifikacije međunarodne olimpijade iz ekologije

Sa žabljačkim osnovcima radili su njihovi profesori Sreten Lazarević i Dejan Dajković koji kažu da će se finalni dio odvijati isključivo putem konverzacije na engleskom jeziku, bez prevodioca, uz korišćenje rječnika i računara
640 pregleda 0 komentar(a)
Učenici OŠ “Dušan Obradović”, Foto: Obrad Pješivac
Učenici OŠ “Dušan Obradović”, Foto: Obrad Pješivac

Učenici OŠ “Dušan Obradović” iz Žabljaka uspješno su prošli onlajn kvalifikacije međunarodne olimpijade iz ekologije i spremaju se za finalni nastup koji će se održati krajem jula u Boru, kaže direktor škole Zoran Vojinović.

"Naših sedam učenika uspješno je savladalo dosadašnja tri nivoa realizovano kroz on lajn testiranja. Predstoji finale za koje ćemo se maksimalno spremiti. Takmičenje, koje organizuju Centar za razvoj kreativnosti i Regionalni centar za talente u jugoistočnom dijelu Evrope, ima za cilj da učenici uzrasta 12 do 15 godina pokažu svoja znanja i umjenja iz engleskog jezika, ekologije, i informatike", kaže Vojinović.

Sa žabljačkim osnovcima radili su njihovi profesori Sreten Lazarević i Dejan Dajković koji kažu da će se finalni dio odvijati isključivo putem konverzacije na engleskom jeziku, bez prevodioca, uz korišćenje rječnika i računara.

Mi smo zadovoljni i srećni, ali postoji mala doza pozitivne treme koja nas motiviše da prezentujemo našu školu i državu u što boljem svijetlu, pa tek onda da postignemo najbolji rezultat. Naravno, andrenalin radi kod svih nas. Daćemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti, jer na finalu učestvuju samo najbolji timovi, saopštili su žabljački učenici.

Osnovcima uručeni sertifikati

Za 14 žabljačkih osnovaca, koji su ljetos učestvovali na Interkulturalnom omladinskom ljetnjem kampu u Halkidikiju u Grčkoj, danas su uručeni sertifikati.

"Kamp, koji je organizovao UNESCO, imao je za cilj promociju ninterkulturalnog dijaloga, približavanje civilizacija te širenje obrazovanja, nauke, culture I sporta kao razvojnih alata koji se bore protiv socijalne isključenosti a istovremeno čuvaju mir. Tema kampa bila je “Ekološko obrazovanje I klimatske promjene", kaže direktor OŠ “Dušan Obradović” Zoran Vojinović.

Bonus video: