Na Jadranskom sajmu u Budvi otvoreni sajmovi hrane, turizma i ekologije

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodina Vuk Radojević kazao je da se kroz sajamske smotre u Budvi nastavlja tradicija njegovanja dobrih prijateljskih , privredno- ekonomskih i kulturoloskih odnosa dvije zemlje - Srbije i Crne Gore
99 pregleda 0 komentar(a)
jadranski sajam budva, Foto: Vuk Lajović
jadranski sajam budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.03.2018. 13:42h

Ovogodišnja sajamska sezona u Budvi, svečano je danas započela na Jadranskom sajmu, gdje su otvoreni 44. Sajam hrane, 27. Sajam turizma i 23. Sajam ekologije.

U godini jubileja, kada budvanski sajam obilježava pola vijeka postojanja, na svečanom otvaranju izvršni direktor Rajko Bujković poručio je da Jadranski sajam 50 godina uspješno promoviše tržište - kao značajan segment otvorene tržišne privrede koja je danas aktuelna u Crnoj Gori.

Naglasio je da Jadranski sajam prethodnih pet decenija vršio misiju značajnog segmenta infrastrukture tržišta Crne Gore.

Prema njegovim riječima sajamske manifestacije okupile su oko 145 izlagača.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodina Vuk Radojević kazao je da se kroz sajamske smotre u Budvi nastavlja tradicija njegovanja dobrih prijateljskih , privredno- ekonomskih i kulturoloskih odnosa dvije zemlje - Srbije i Crne Gore.

"Zahvaljući istrajnosti i zalaganju, celokupnog menadžmenta, ovaj Sajam je i postao idealno mesto za okupljanje privrednika , proizvođača, kompanija, gde se prezentuju najnovija dostignuca i inovacije u različitim oblastima privredivanja , ostvaruju brojni poslovni kontakti i uspostavljaju odlični poslovni aranžmani", naglasio je Radojević.

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović podsjetio je da Jadranski sajam posljednjih godina organizuje u metropoli turizma zajedničke nastupe proizvođaca hrane, turističkih i ekoloških poslenika.

"Crnogorski tradicionalni proizvodi visokog kvaliteta upotpunjuju turističku ponudu. Povezivanje poljoprivrede i turizma doprinosi boljoj valorizaciji prirodnih resursa kojima raspolažemo, a razvoj ovih djelatnosti je snažan generator privrednog rasta i kvalitetnijeg života", kazao je Golubović.

Bonus video: