Radio Bar slavi 40 godina rada

Radio Bar je osnovan neposredno nakon katastrofalnog zemljotresa 1979
751 pregleda 0 komentar(a)
Kolektiv Radija Bar, Foto: Privatna arhiva
Kolektiv Radija Bar, Foto: Privatna arhiva

Javni lokalni emiter Radio Bar danas slavi 40 godina rada, a vrijedan jubilej obilježio je puštanjem u rad novog veb-sajta i mobilne aplikacije na staroj adresi www.barinfo.me. Radio Bar je za rođendan dobio i novi logo-stilizovanu školjku triton koja je davno služila za prenošenje zvučnih signala, djelo dizajnerke Jelene Sekulić. Ovim povodom, štampana je i monografija “Četrdeset godina Radio Bara” koju je uredio Željko Milović, a prvo ovakvo djelo nekog domaćeg javnog lokalnog emitera biće promovisano na svečanosti u hotelu “Franca” 20. aprila.

Radio Bar je osnovan neposredno nakon katastrofalnog zemljotresa 1979. Tada je iz Sarajeva u Bar doputovala novinarska ekipa u sastavu Ante Strelov i Nikola Noko Bilić, koja je počela da emituje program iz prikolice u kojoj je bila montirana oprema, a nedugo zatim, lokalna uprava je donijela odluku o formiranju Radio Bara.

Ovim povodom, direktorici Radio Bara Vesni Šoškić i svim zaposlenim, čestitku je u ime Skupštine opštine Bar i u svoje lično ime, uputio Mićo Orlandić, predsjednik SO Bar. U Orlandićevoj čestitki se navodi da je 40 godina od osnivanja prilika da se „prisjetimo i odamo posebnu zahvalnost svim onim dobrim i vrijednim ljudima koji su imali viziju da je Opštini Bar neophodna lokalna radio stanica“ i koji su bili posvećeni osnivanju ne samo Radio Bara, već i Barskih novina i štamparije, "i da kao Informativni centar učine informisanje naših građana sveobuhvatnijim, obrađujući teme sa područja naše opštine i šire“.

"Uvjeren sam da ćete u svom budućem radu uvijek imati na umu temeljne vrijednosti naše opštine i na profesionalan i odgovoran način valorizovati sve ono što Bar čini Barom, njegovati naše zajedništvo, našu multikulturu, brinuti o državnim i nacionalnim interesima Crne Gore i nadasve istinito informisati građane, sve dok se talasi Radio Bara čuju. Ova značajna godišnjica sve nas zajedno obavezuje da zajedno radimo na tehničkom, kadrovskom i finansijskom jačanju našeg Radio Bara, u čemu ćete u Skupštini opštine Bar imati pouzdanog partnera. Takođe želim sa Vama da podijelim svoje iskreno žaljenje što već predugo ne izlaze Barske novine i što još uvijek ne uspijevamo da organizujemo rad Televizije Bar. Uvjeren da ćete i ubuduće biti prepoznati po uspješnom radu, Vama, zaposlenima u Radio Baru i svima koji su ostavili trag u njegovom radu, još jednom srdačno čestitam na izuzetnom jubileju", zaključuje se u čestitki predsjednika SO Bar Mića Orlandića.

Bonus video: