PRVI ČOVJEK BUDVE UOČI KOALICIONOG SASTANKA

Carević: Ko je vratio privremene objekte na šetalište neka objasni građanima zašto je to uradio

"Mi na našem dijelu šetališta sprovodimo ono što je Plan predvidio i već su uklonjeni privremeni objekti", rekao je Carević
5087 pregleda 30 komentar(a)
Marko Carević, Foto: Opština Budva
Marko Carević, Foto: Opština Budva

Opština Budva neće dati saglasnost na Izmjene i dopune Plana privremenih objekata, period 2019. -2023. za zonu morksog dobra, koji joj je upitilo Ministarstvo održivog razvoja, smatrajući da je riječ o vrućem krompiru kojim se želi odgovornost JP "Morsko dobro" i resornog ministarstva prebaciti na lokalanu samoupravu.

To je uoči početka koalicionog sastnaka budvanske vlasti, kazao gradonačelnik Marko Bato Carević navodeći da je apsurdno da Opština daje saglasnost za zonu kojom ne gazduje, te da je ovo još jedan od bezuspješnih pokušaja da se unese razdor u vladajuću koaliciju.

Carević je bio jasan da je Opština na dijelu šetališta kojim gazduje donijela Plan privremenih objekata kojim je uklonila gotovo 250 lokacija, te da je to aminovao lokalni parlament i prema njemu se svi sada ophodimo kao prema zakonu.

"Ponosan sam kako naša koalicija funkcioniše i principijelno se držimo svega onoga što smo dogovorili, u konkretnom slučaju sada na privremen lokacije. Mi na našem dijelu šetališta sprovodimo ono što je Plan predvidio i već su uklonjeni privremeni objekti", naglasio je Carević.

Dodaje da ga čudi da se sada od Opština traži da da saglasnost na nešto, za šta nikada nije do sada davala saglasnost, jer nije nadležna za taj dio prostora.

"Nije mi jasno otkuda sada se dostavljaju neke izmjene Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra, kada je Opština ranije dala svoj stav o tome dok je bio moj prethodnik Dragan Krapović. Tada je sa Ministarstvom održivog razvoja usglašeno da i u zoni morksog dobra budu uklonjeni privremeni objekti i takav je Plana donijet uoči Nove godine od strane resornog ministarstva. E zašto je sada došlo do preokreta i zašto je u Plan za zonu morksog dobra "vraćeno" više od 20 privremenih objekata, to ne znam. Taj koji je donio takvu odluku neka odgovori građanima, jer građanima odgovaramo za sva svoja djela", ocijenio je Carević.

Prema njegovim riječima Plana koji je donijelo ministarstvo je praktično već donijeta odluka, te je apsurdno da se o njoj neko izjašnjava koji za to nije nadležan.

"To je apsurd. Naš stav je jasna, i pokazali smo ga donošenjem Plana privremenih objekata za teritoriju kojom gazduje Opština", kazao je Carević.

Da se protive izmjenama Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra, jasno su proteklih dana svoj stav iznijeli budvanskih odbori Demokratske Crne Gore i Crnogorske.

Dopuna Plana privremenih objekata, koju je sačinilo resorno ministarstv u dijelu šetališta ispod Pošte , kojim gazduje JP "Morsko dobro" vraćeno je šest otvorenih diskoteka i 14 objekata brze hrane i trgovačkih radnji, dok su dodate i privremni objekti kod Vile Manojlović, kao i ugostiteljske terase na Brijegu od Budve ( Ričardovoj glavi), kao i restoranu La Bocca na Slovenskoj plaži.