Na Cetinju postavljen prvi podzemni kontejner

"Komunalno preduzeće njihovom upotrebom ostvariće značajne uštede vremena i opreme - manja je amortizacija vozila i potrošnja goriva, a produktivniji rad radnika na terenu", saopšteno iz kancelarije gradonačelnika Cetinja
402 pregleda 0 komentar(a)
Prvi podzemni kontejner na Cetinju, Foto: Prijestonica Cetinje
Prvi podzemni kontejner na Cetinju, Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica Cetinje postavila je danas prvi podzemni kontejner u blizini Studenstkog trga, čime će, kako je saopšteno iz kancelarije gradonačelnika, biti unaprijeđen rad gradskog komunalnog sistema i poboljšan kvalitet životne sredine.

"Riječ o donaciji koju je obezbijedila lokalna samouprava. U planu je nabavka još dvadeset podzemnih kontejnera koji će biti ugrađeni na lokacijama u istorijskom jezgra Cetinja odakle će biti uklonjeni svi klasični kontejneri. Ovaj vid sakupljanja otpada biće u perspektivi primijenjen na kompletnom gradskom području", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je cilj da se kroz projekte i saradnju sa obrazovnim institucijama, Vladom Crne Gore, civilnim sektorom radi na jačanju ekološke svijesti i pozitivnog odnosa prema prirodi.

"Podzemni kontejneri omogućavaju uspješniju i racionalniju organizaciju i tehnologiju sakupljanja, razvrstavanja, odnošenja, obrade i odlaganja komunalnog otpada. Komunalno preduzeće njihovom upotrebom ostvariće značajne uštede vremena i opreme - manja je amortizacija vozila i potrošnja goriva, a produktivniji rad radnika na terenu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: