Seli se jer strahuje od komšije

Iz policije su “Vijestima” kazali da su slučaj prijavili nadležnom tužiocu koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, a policija će prekršajnu prijavu podnijeti u redovnom postupku
11186 pregleda 5 komentar(a)
Mitar Radonjić, Foto: Privatna arhiva
Mitar Radonjić, Foto: Privatna arhiva

Izvršni direktor nikšićke nevladine organizacije Institut za socijalnu i obrazovnu politiku Mitar Radonjić, tvrdi da ga je Nikšićanin A. K. verbalno napao, kao i da se zbog njegovih prijetnji ne osjeća bezbjednim.

Saopštio je da je su on i njegova vjerenica prinuđeni da napuste stan u kome žive kao podstanari, a koji se nalazi i istoj zgradi u kojoj A. K. živi. U istoj zgradi se nalaze i prostorije te nevladine organizacije. Radonjić tvrdi da je kao aktivista nevladine organizacije koja se bavi i pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine, policiji prijavio da se ispred zgrade u kojoj živi nalazi kamion, na kome je desetak metara drva neobilježenih šumskim štambiljem zbog čega je pretpostavio da su nelegalno ubrana.

“Otišao sam do grada i kada sam se vratio, ispred zgrade sam zatekao službenike policije koji razgovaraju sa čovjekom koji živi u zgradi gdje i ja stanujem i koji je ispred zgrade cijepao drva”, kazao je Radonjić.

Kako navodi, predstavio se policajcima i objasnio im da ih je on zvao, nakon čega mu se A. K. obratio vulgarnim, ali i prijetećim riječima.

“Nakon toga se uputio u pravcu gdje je cijepao drva i gdje mu se nalazila sjekira, ali mu službenici policije nijesu dozvolili da priđe tom mjestu, kao i sjekiri. Zbog upućenih prijetnji osjetio sam strah za svoj život, pa zbog osjećaja ugroženosti za svoju i bezbjednost moje vjerenice koja živi sa mnom, iseliću se iz iznajmljenog stana”, kazao je Radonjić.

Tvrdi da je događaj snimio mobilnim telefonom.

Iz policije su “Vijestima” kazali da su slučaj prijavili nadležnom tužiocu koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, a policija će prekršajnu prijavu podnijeti u redovnom postupku.

“Tužiocu smo podnijeli privatno krivičnu prijavu zbog ugrožavanja bezbjednosti”, kazao je Radonjić.

Bonus video: