Knežević: Događaji u Šri Lanki moraju alarmirati svjetsku javnost da se ekstremizmu stane na put

Knežević je saopštio da dijeli uvjerenje sa svima onima koji očekuju dameđunarodna zajednica najhitnije i u korijenu preduprijedi nove ekstremističke planove, koji rezultiraju stradanjima nevinih vjernika i drugih građana na svim meridijanima
2088 pregleda 11 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Lider Demokratske narodne partije (DNP), Milan Knežević osudio je jutrošnje terorističke napade u Šri Lanki i poručio da ovaj događaj mora alarmirati cjelokupnu svjetsku javnost da nađe načina da stane na put svim oblicima ekstremizama uz preduzimanje sankcija na efikasan način

"Povodom tragičnih zbivanja u Šri Lanki, u ime svih članova i simpatizera DNP CG, kao i u svoje ime, svim porodicama nastradalih, i narodu Šri Lanke, upućujem izraze najdubljeg saučešća. Time se pridružujem brojnim protestima i osudama od strane svih pojedinaca i miroljubivih naroda povodom bezumnog masakra u toj dalekoj zemlji..", saopštio je Knežević.

"Ova šokantna vijest o masakru nad nevinim civilima i hrišćanskim vjernicima, pritom upravo na dan Uskrsa kao najvećeg hrišćanskog praznika, mora alarmirati cjelokupnu svjetsku javnost da nađe načina da stane na put svim oblicima ekstremizama uz preduzimanje sankcija na efikasan način. Gnusni ekstremistički postupci poput ovog, van svakog razuma, kao i onog na Novom Zelandu, gdje su stradali miroljubivi i nevini pripadnici muslimanske vjeroispovijesti, ukazuju na ekstremističke pokušaje stvaranja krize u svjetskoj zajednici. Pomračeni umovi različitih nacija, vjera i interesa žele destabilizovati svijet urušavajući njegove elementarne vrijednosti, slobode vjeroispovijesti, kulture i tradicije svih naroda, vjera i nacija", ocijenio je lider DNP-a.

Knežević je saopštio da dijeli uvjerenje sa svima onima koji očekuju dameđunarodna zajednica najhitnije i u korijenu preduprijedi nove ekstremističke planove, koji rezultiraju stradanjima nevinih vjernika i drugih građana na svim meridijanima.

"Ovakvi potresni događaji, koji za rezultat imaju veliki broj izgubljenih nevinih života zbog nečijih poremećenih umova, ekstremističkih stavova i mogućih revanšizama, upozoravaju i sve nas u Crnoj Gori da i dodatno poštujemo temeljne vrijednosti ove zemlje. Multinacionalni i multikonfesionalni mir i sklad bili su i ostaju garancija dostojanstva i budućnosti Crne Gore, koja je uvijek na strani miroljubivog čovječanstva, daleko od svih oblika ekstremizama, kao i onih međunacionalnog i međuvjerskog karaktera", zaključio je Knežević.

Bonus video: