Kolašin: Otvorena turistička sezona u NP Biogradska gora

Narednih mjeseci dio turističke ponude NP biće i Botanička bašta , a planirano je da, u upravnoj zgradi NP u gradu, bude otvorena suvenirnica i Centar za posjetioce sa originalnim sadržajima
940 pregleda 1 komentar(a)
NP Biogradsko jezero, Foto: Dragana Šćepanović
NP Biogradsko jezero, Foto: Dragana Šćepanović

Ranije, nego što je bilo uobičajeno minulih godina, počela je ljetnja turistička sezona u Nacionalnom parku (NP) Biogradska gora. U tom preduzeću kažu da su okončali sve pripreme, pa, zahvaljujući lijepom vremenu, spremno su dočekali prve goste.

Prema riječima direktora NP Marka Vlahovića, pripremljen je kompletan mobilijar i očišćena edukativna staza oko Biogradskog jezera. Otklonjene su i posljedice nevremena, tokom zimskih mjeseci, pa je uređen put od Kraljevog kola do parkinga. U funkciji su Centar za posjetioce i suvenirnica. Očekuje se da 26 maja bude otvoren i restoran, a za tada je planiran i početak ribolovne sezone, Cijene su, kao i lani. Ulaznica u NP koštati tri, a ribolovna dozvola 20 eura. I ove sezone Kolašinci i Mojkovčni moći će da kupe godišnju ulaznicu, po cijeni od pet eura.

„Očekuje i ove godine rast turističke posjete, koja se u kontinuitetu ostvaruje u NP Biogradska gora. Naši sadržaji su originalna dopuna svim turistićkim aranžmanima koje organizuje i kolašinska i crnogorska turistička privreda. Gotovo da nema „upakovanog“ turističkog proizvoda koji se organizuje na sjeveru Crne Gore da može zaobići NP .„ kaže Vlahović.

Narednih mjeseci dio turističke ponude NP biće i Botanička bašta , a planirano je da, u upravnoj zgradi NP u gradu, bude otvorena suvenirnica i Centar za posjetioce sa originalnim sadržajima.

Novina u ponudi su i vozići, koji su za sada parkirani na Kraljevom kolu.

„Za predstodjeću sezonu će se organizovati promotivne vožnje turista vozićima. Istovremeno, pripremaće se sva saobraćajna infrastrukutura da bi se došlo do najbezbjednijeg, ali i najatraktivnijeg stavljanja vozića u turističku ponudu Biogradske prašume. Riječ je o turističkoj novini koja traži dosta pripreme, ali i donosi nove momente u doživljaju jedog od rijetkih preostaloh prirodnih rezervata u Evropi“, kaže Vlahović.

Bonus video: