Uskršnj prijem nadbiskupa barskog: Naše razlike ne smiju nam biti prepreke, one nas trebaju dopunjavati

Među zvanicama su bili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, protojerej Slobodan Zeković, glavni imam barski Muidin ef. Milaimi, nadbiskup barski u mirovini Zef Gaši, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanovič, predstavnici ambasada Slovenije, Bosne i Hercegovine (BiH), Kosova, Mađarske, konzulata Hrvatske
1190 pregleda 0 komentar(a)
Sa Uskršnjeg prijema, Foto: Radomir Petrić
Sa Uskršnjeg prijema, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.04.2019. 22:19h

Nadbiskup barski monsinjor Rok Đonlešaj priredio je večeras u Biskupskom Ordinarijatu, Uskršni prijem za zvanice iz vjerskog, javnog i političkog života Crne Gore, vjernike i sveštenstvo i predstavnike diplomatskog kora.

Pozdravljajući goste, monsinjor Đonlešaj kazao je da nema veće sigurnosti "od te kad si u Bogu učvršćen, kad si u njegovoj ruci".

"Zato slavimo Uskrs! Uskrs znači Isus je živ. On želi biti živ u tebi, u meni i u svakome od nas. Čestitajući vam Usklrs, u vama, u svima nama, vidim naraštaj sposoban graditi povjerenje u crnogorskom narodu, u crnogorskom društvu, na dobro svakog građanina Uskrslog Gospodina molim da nam otvori srca svome milosrđu, koje se po Uskrsu izliva na čitavi svijet", rekao je Đonlešaj.

Među zvanicama su bili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, protojerej Slobodan Zeković, glavni imam barski Muidin ef. Milaimi, nadbiskup barski u mirovini Zef Gaši, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanovič, predstavnici ambasada Slovenije, Bosne i Hercegovine (BiH), Kosova, Mađarske, konzulata Hrvatske.

Nadbiskup barski poručio je da je raspeti i uskrsli Hrist najsnažnija odbrana dostojanstva svakoga čovjeka, i da se svijet mijenja ljubavlju.

"Premda smo krhki i slabi, po vjeri i krštenju pozvani smo od uskrslog Isusa Hrista i osposobljeni snagom njegovog Duha, dijeliti sa drugima samo ono što smo iskusili u Isusovoj ljubavi prema čovjeku, i biti svjedoci novosti u crkvi. Svjesni smo da živimo u pluralnom društvu , ali, naše razlike ni u kom slučaju ne smiju nam biti prepreke, one nas trebaju dopunjavati. Stoga sve pozivam da budemo ne samo iskreni i odgovorni, nego nježni, milosrdni i puni ljubavi prema svima, kao i prema svim porodicama , jer ljubav koja se vidi kao lijek i terapija porodice i društva, znak je Hristovog uskrsnuća na djelu u nama i među nama, jer u noći vazmenog bdijenja, bezbrojne upaljene svijeće pretvorile su prostor tame u prostor svijetla", kazao je Đonlešaj.

Bonus video: