Specijalna nagrada za Milenu Bogetić na festivalu dječje pozije

„Osvajala sam mnogo nagrada u recitovanju, pisanju proze i poezije, na lokalnom državnom i međunarodnom nivou, ali ova nagrada za mene ima poseban značaj i mjesto", kazala je Milena za "Vijesti"
407 pregleda 0 komentar(a)
Milena u sredini, Foto: Privatna arhiva
Milena u sredini, Foto: Privatna arhiva

Učenica devetog razreda Osnovne škole „Ratko Žarić“ iz Nikšića, Milena Bogetić, dobitnica je specijalne nagrade 13. Međunarodnog festivala dječije poezije „Dječije carstvo 2019“ koje je održano u Banja Luci. Na festival, koji je najbrojniji i najveći te vrste u regionu, pristiglo je 6.500 radova koje je poslalo više od 4.500 djece iz svih zemalja bivše Jugoslavije. U finale su ušla 72 rada, a jedan od njih je i Milenina pjesma „Dječije carstvo“.

„Osvajala sam mnogo nagrada u recitovanju, pisanju proze i poezije, na lokalnom državnom i međunarodnom nivou, ali ova nagrada za mene ima poseban značaj i mjesto. Osim toga uživala sam u lijepom druženju, sticanju novih drugara, i od srca se zahvaljujem svima na divnoj organizaciji. Naravno, veliku zahvalnost dugujem mojoj mentorki, nastavnici Snežani Vorotović“, kazala je Milena za „Vijesti“.

Ona je, kao i ostali finalisti, dobila diplomu „Ključar dječijeg carstva“, a njena pjesma se našla i u festivalskom zborniku. Od 72. finalista njih desetoro su bili iz Crne Gore, a Milena je „branila boje Nikšića“.

Bonus video: