Udruženje penzionera Tivta usvojilo izvještaj o radu

"Oglušili su se iz lokalne uprave o neka za nas bitna pitanja i probleme, posebno vezano za Klub penzionera i šteta je što ih ni danas ovdje nema da o tome razgovaramo", kazao je Perčin
215 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2018. 12:43h

Uprkos primjedbama delegata Joza Bašića i njegovom polemisanju sa predsjednikom Draganom Perčinom, Skupština Udruženja penzionera Tivta (UPTV) usvojila je danas većinom glasova izvještaj o radu Udruženja sa finansijskim izvještajem za 2017., kao i plan rada sa finansijskim planom za ovu godinu.

Skupštini UPTV koje okuplja 2.885 penzionera Tivta prisustvovali su predsjednik Saveza Udruženja penzionera CG Branko Vešović, predstavnici penzionerskih asocijacija više gradova, delegacija Udruženja žena i Crvenog krsta Tivta, ali se nije pojavio niko od pozvanih predstavnika Opštine. To je predsjednik UPTV Dragana Perčina navelo da konstatuje da se već dvije godine slabo što radi povodom inicijative UPTV da se i u Tivtu počnu graditi stanovi za penzionere.

"Oglušili su se iz lokalne uprave o neka za nas bitna pitanja i probleme, posebno vezano za Klub penzionera i šteta je što ih ni danas ovdje nema da o tome razgovaramo", kazao je Perčin. Njegov i rad UPTV je podržao i Vešović u ime SUPCG, uprkos zamjerkama Joza Bašića koji je kazao da je finansijski izvještaj za prošlu godinu „nejasan“ i da Upravni odbor tog udruženja godišnje „potroši više para nego cijelo UPTV na humanitarne aktivnosti“.

„Ako ovako radimo posao, onda je i bolje da ga ne radimo“, ocijenio je Bašić pitajući na osnovu koje odluke Skupštine, članovi UO i rukovodstvo Udruženja sebi isplaćuju nadoknade za rad. Perčin je uzvratio da u uzvještajima „sve piše i sve je lako provjerljivo“, i konstatovao da se „ništa ne radi mimo zakona“.

Lani je UPTV prihodovalo ukupno 48.207 eura, od čega je 8.400 potrošeno za plaćanje za rad članovima rukovodstva, dok je skoro 13 hiljada eura podijeljeno kao pomoč bolesnim i penzionerima slabijeg materijalnog stanja. Tivatski umirovljenici lani su imali brojne društvene, sportsko-rekreatovne i humanitarne aktivnosti, a organizovali su i višednevni izlet u Albaniju za svoje članstvo, kao i jednodnevno krstrarenje po zalivu Boke Kotorske. UPTV će, kako se čulo, i ove godine u fokusu imati zaštitu i poboljašnje materijalnog i socijalnog statusa tivatskih penzionera, a za svoj rad raspolagaće godišnjim budžetom od 46.400 eura.

Galerija

Bonus video: