Nepostojeća firma odlučuje ko će zakupiti dio Slovenske plaže

Vlasnici nekadašnje skakaonice Bunggee, iako prvorangirani na tenderu, ne mogu da dobiju saglasnost vlasnika parcele, jer on ne postoji. Sumnjaju da iza svega postoje namjere da se taj dio plaže “namjesti” drugome
4175 pregleda 1 komentar(a)
Dio plaže ubuduće bez skakaonice, Foto: Vuk Lajović
Dio plaže ubuduće bez skakaonice, Foto: Vuk Lajović

Budvanska kompanija „Bungee beach Budva“ pozvala je Javno preduzeće „Morsko dobro“ da sa njima zaključi ugovor, kao prvorangiranim ponuđačem, za zakup 33 metara dijela Slovenske plaže, na mjestu gdje se do ovoga ljeta nalazila velika skakaonica Bungee jamping, jer u suprotnom smatraće da postoje namjere da se ovo kupalište ustupi onome ko odgovara vlasnicima hotela „Park“.

Ta firma, nakon punih 17 godina, uklonila je skakaonicu za adrenalinski sport, nakon što ju je JP „Morsko dobro“ izbrisalo iz petogodišnjeg Plana privremenih objekata. Prijavili su se za zakup upravo tog dijela plaže, koji su ranijih godina za pojas od 15 metara plaćali šest hiljada eura, dok je ove godine „Morsko dobro“ dvaput širi plaćeni pojas od 33 metra, ponudilo po duplo manjoj cijeni od 3.320 eura. Komisija “Morskog dobra” ih je prvorangirala, dok je drugorangirana ponuda bila firme “B&B group“ Beograd, koji su zakupci hotela „Park“

Tada su se dogodili problemi, jer „Bungee beach Budva“ bezuspješno pokušava da obezbijedi saglasnost vlasnika parcele u zaleđu, na kojoj je izgrađen hotel „Park“, jer se radi o nepostojećoj, odnosno firmi u stečaju. A rok do kada moraju dostaviti saglasnost ističe za četiri dana.

„Kako je tekstom javnog poziva bilo određeno da je za korišćenje dijela plaže uz šetalište koje pripada katastarskoj parceli 2917/2 KO Budva izabrani ponuđač dužan da obezbijedi saglasnost upisanog nosioca prava na predmetnoj lokaciji, obavještavamo vas da ste dužni da u roku od 15 dana obezbijediti saglasnost, kako bismo zaključili ugovor“, naveo je u dopisu direktor JP „Morsko dobro“ Predrag Jelušić, koje je upućeno 12. aprila.

Pravni zastupnik budvanske kompanije advokat Draško Dapčević pismeno je obavijestio Jelušića da su oni u nemogućnosti da obezbijede traženu saglasnost.

„Pokušavali smo u nekoliko navrata da dođemo u kontakt sa upisanim vlasnikom parcele u zaleđu plaže. Međutim, do kontakta nije došlo, jer pravni subjekt SOUR „Združena Elektroprivreda“ više ne postoji, dok je u odnosu na pravnog sljedbenika „Epsturs“ uveden stečaj. Navedeno pravno lice nije ni upisano kao nosilac prava na pomenutoj katastarskoj parceli“, naveo je Dapčević u dopisu.

Uvjeren je da su i JP „Morsko dobro“ poznate te okolnosti i da se to javno preduzeće obraćalo Upravi za nekretnine za brisanje prava korišćenja upravo na praceli za čiju se saglasnost traži, jer u potpunosti pripadaju prostoru obale.

„Mišljenja smo da u slučaju da se ne obezbijedi salasnost, zbog svih ovih činjenica, to ne može prvorangiranog ponuđača da diskvalifikuje i predstavlja smetnju za zaključenje ugovora“, naveo je Dapčević.

Iz budvanske kompanije smatraju da bi svaka drugačija odluka JP “Morsko dobro“ otvorila sumnju da se namjerava plaža ustupiti nekome drugome, odnosno onome ko odgovara vlasnicima hotela „Park“.

„Niko nam iz ‘Morskog dobra’ do danas nije kazao od koga tačno da tražimo saglasnost, već nam kažu da ni oni ne znaju. Interesantno da za susjedno kupalište koje se isto nalazi pored „sporne“ parcele, nije tenderom tražena saglasnost“, zaključuju iz te firme.

Bonus video: