Bokeški Forum o devastiranju Luštice: Bez škole i prevoza na moru i kopnu

Na Luštici su postojale dvije osnovne škole, a danas nema ni jedne
81 pregleda 0 komentar(a)
Luštica, Foto: Slavica Kosić
Luštica, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.03.2018. 13:09h

Bokeški forum je saopštio da je Luštica toliko napredovala pod DPS vlašću, "da od tog napretka teško da ćemo moći da se oporavimo”.

“U vremenu u kojem megalomanski projekti ne silaze sa usta aktuelne vlasti i kad je mjera uspjeha postalo devastiranje svega vrijednog, mještani poluostrva Luštice muče muku sa problemima nekarakterističnim za XXI vijek”, navodi se u saopštenju koje je potpisala sekretarka podružnice Luštica Sandra Janković,

U saopštenju se podsjeća da je nekada putnikei turiste sa Rosa prevozio “željezni brod “ˇObosnik” sa stotinjak mjesta i kužinom, a pored njega postojala su i četiri manja broda leuta, zastakljeni i sa salonima. Danas saobraća pasara sa ceradom”.

Ističu da su nekada poluostrvom saobraćali moderni i udobni autobusi, a danas mještane prevozi kombi .

Na Luštici su postojale dvije osnovne škole, a danas nema ni jedne.

“Zahvaljujući politici državne vlasti i njenom maćehinskom odnosu prema Luštici, toliko se kuća zatvorila i toliko populacije sa Luštice odselilo.

"Mještani Luštice ne traže nikakve posebne benefite, niti poseban status, već samo ostvarenje prava na normalan život. U kojem se neće dičiti podacima na papiru već rješavanjem stvarnih problema”, zaključuje se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Bonus video: