Ulcinj: Lučica Kacema opremljena dizalicom za izvlačenje i spuštanje čamaca

"Kompletna čelična konstrukcija dizalice je napravljena od izuzetno kvalitetnog materijala, antikorozivno je zaštićena od uticaja morske sredine i opremljena uređajem za osiguranje od preopterećenja. Upravljanje dizalicom će se vršiti daljinskim upravljanjem", navodi se u dopisu JP
467 pregleda 0 komentar(a)
Lučica Kacema, Foto: Samir Adrović
Lučica Kacema, Foto: Samir Adrović

Lučica Kacema ispod Starog grada u Ulcinju, opremljena je prije dva dana savremenom električnom dizalicom za izvlačenje i spuštanje čamaca.

Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koje je realizovalo investiciju vrijednu oko 35.000 eura, saopšteno je da je montaži čelične konstrukcije i krana, prethodila izgradnja betonske temeljne stope i prateće infrastrukture, postavljanje eletričnih instalacija i izvođenje radova na proširenju ulaza radi lakšeg pristupa dizalici.

"Kompletna čelična konstrukcija dizalice je napravljena od izuzetno kvalitetnog materijala, antikorozivno je zaštićena od uticaja morske sredine i opremljena uređajem za osiguranje od preopterećenja. Upravljanje dizalicom će se vršiti daljinskim upravljanjem", navodi se u dopisu JP.

Morsko dobro ranije je zaključilo ugovor sa kompanijom "Enel" iz Nikšića za nabavku električne dizalice u vrijednosti 29.487 eura, dok je za izgradnju betonske temeljne ploče izdvojeno pet hiljada eura.

Radove je izvelo preduzeće "Arch&Construction" d.o.o iz Ulcinja.

Bonus video: