Sanirano pristanište-riva Muo u Kotoru

JP Morsko dobro protekle godine izvršilo sanaciju pet objekata obalne infrastrukture
261 pregleda 0 komentar(a)
Pristanište-riva Muo u Kotoru, Foto: JP Morsko dobro
Pristanište-riva Muo u Kotoru, Foto: JP Morsko dobro

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom iz Budve završilo je sanaciju pristaništa-rive Muo u Kotoru.

"Radovi su obuhvatili čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, podvodni iskop materijala ispod kote -2,0m radi izrade fundamenta objekta, izradu armirano-betonskih zidova i temelja podvodnim kontraktorom, sve prema propisanim tehničkim uslovima. Za ovaj posao uložena su sredstva u iznosu od 31.273,72 eura", saopšteno je iz Morskog dobra.

Ova državna kompanija je protekle godine izvršila sanaciju pet objekata obalne infrastrukture u Boki i to pristaništa "Zaječarsko mulo" u Baošićima i pristaništa u uvali Žanjic u opštini Herceg Novi, pristaništa – ponte u Stolivu i pristaništa – rive Muo u opštini Kotor, kao i pristaništa Bazdanj u opštini Tivat.

"Nakon pristaništa Muo, pristupiće se poslednjoj fazi realizacije projektata - sanacija objekata obalne infrastrukture za tekuću godinu, kada će biti izvršena sanacija pristaništa i mandraća u Baošićima (kod Lanterne) i pristaništa i mandraća u Kumboru. Završetak radova na sanaciji tih objekata planiran je do početka ljetnje turističke", obećavaju iz Morskog dobra.

Ukupna opredijeljena sredstva za sanaciju tih objekata iznose 162.500 eura.

Bonus video: