Bar: “Artania” dovela 1.600 putnika i članova posade

"Zadovoljan sam što je Bar i ove godine kruzing destinacija, a dolazak ovog broda koji je prvi put ove godine u Baru sa oko 1.600 putnika i članova posade, znak da će i ova sezona biti uspješna", kazao je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj
1829 pregleda 1 komentar(a)
"Najava uspješne sezone", Foto: Dejan Senić
"Najava uspješne sezone", Foto: Dejan Senić
Ažurirano: 26.04.2019. 14:42h

Na gat AD Port of Adria danas je pristao kruzer "Artania" njemačke kompanija "Phoenix Reisen" koji je na jednodnevne izlet u Bar doveo 1.051 putnika i 526 članova posade.

Ovo je ujedno prvi kruzer koji je Port of Adria prihvatila u ovoj sezoni.

Gosti sa kruzera dočekani su nastupom folklornog ansambla "Rumija", priganicama, sirom, medom, rakijom i domaćim vinom, koji su im priredili Turistička organizacija (TO) Bar i PoA.

Na šetalištu kod "Nultog kilometra" postavljen je info-pult TO Bar na kojem turisti mogu dobiti informacije, mape grada i propagandni materijal barske opštine, a na štandovima su članovi NVU "Klaster turizma i kreativne industrije Bar“ ponovo kruzing gostima ponudili tradicionalne suvenire i rukotvorine iz Bara.

"Zadovoljan sam što je Bar i ove godine kruzing destinacija, a dolazak ovog broda koji je prvi put ove godine u Baru sa oko 1.600 putnika i članova posade, znak da će i ova sezona biti uspješna. Mi smo još uvijek nova destinacija i zato je neophodno da radimo na kruzing strategiji u cilju razvijanja jedinstvenog proizvoda, doživljaja i iskustva, kao i na daljoj diverzifikaciji proizvoda kako bi pridobili nove i zadržali postojeće kruzing kompanije", kazao je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj.

Tanja Novović, koordinatorka za PR i kruzing aktivnosti u PoA, rekla je "Vijestima" da će ova kompanija u većinskom vlasništvu turskog GPH pored njemačkih, ove godine ugostiti i turiste sa kruzera britanske kompanije “Marella Cruises”, španske kompanije “Pullmantur” i francuske kompanija “CroisiEurope”.

"Do kraja sezone, u PoA očekujemo još 16 kruzera, sa oko 23.000 putnika. Nastavljamo nesmanjenim intenzitetom da promovišemo Bar, podižemo standarde usluge tako da možemo da prihvatimo i manje brodove i one koji pripadaju novim generacijama sa nekoliko hiljada putnika poput "Norveške zvijezde" koju smo ugostili prije dvije godine", rekla je Novović.

Bonus video: