Peletara ŠIK “Lim” obustavila proizvodnju do dobijanja nalaza

Epilog sastanka predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića sa mještanima i rukovodstvom fabrike radi prevazilaženja problema sa zagađenjem i bukom u gradskom naselju u kome živi oko 2.500 ljudi
826 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka u Opštini, Foto: Opština Bijelo Polje
Sa sastanka u Opštini, Foto: Opština Bijelo Polje

Peletara u gornjem dijelu grada obustaviće rad do daljeg, a za fabriku ŠIK “LIm” biće tražena nova lokacija.

To je epilog sastanka predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića sa mještanima i rukovodstvom fabrike radi prevazilaženja problema sa zagađenjem i bukom u gradskom naselju u kome živi oko 2.500 ljudi.

Na sastanku je saopšteno da će peletara obustaviti rad do završetka potrebnih procedura i dobijanja Elaborata uticaja na životnu sredinu i rezultata ispitivanja.

Smolović je, kako je saoopšteno iz Opštine, kazao da se mora voditi računa da se zaštiti stanovništvo, ali i radnici koji rade u tom preduzeću i obezbjeđuju egzistenciju za sebe i svoje porodice.

“Firma decenijama funkcioniše na tom prostoru. Tačno je da je izgradnjom peletare problem buke i zagađivanja postao još izraženijii. Na dobrom smo putu da nađemo rješenje za ovaj problem na zadovoljtvo mještana ovog naselja, ali i radnika i vlasnika preduzeća”, kazao je Smolović.

Suvlasnik i predsjednik Upravnog odbora ŠIK "Lim" Miloš Vojinović saopštio je da će sačekati da se završi Elaborat i stignu rezultati ispitivanja, a da će nakon toga postupiti shodno tim zaključima i ispoštovati propise.

Mještani su kazali da oni ovakvo zagađenje i buku više neće tolerisati.

“Na kraju je dogovoreno da se nađe nova lokacija za ove fabrike i tako problem prevaziđe. Planskim dokumetima je predviđeno da se na prostoru sadašneg ŠIK "Lim" grade stambeno-poslovni objekti. Predsjednik Opštine je formirao Radnu grupu koja će zajedno sa vlasnicima preduzeća naći lokaciju za dislociranje firme”, saopšteno je iz Opštine.

Bonus video: