NP Biogradska gora: Spašeno dvoje izgubljenih turista iz Izraela

Javno preduzeće za nacionalne parkove apeluje na sve korisnike prostora parkova, prvenstveno na turiste, da se pridržavaju unutrašnjeg reda
1184 pregleda 3 komentar(a)
Biogradska gora, Foto: NP Biogradska gora
Biogradska gora, Foto: NP Biogradska gora
Ažurirano: 27.04.2019. 17:06h

Služba zaštite Nacionalnog parka Biogradska gora, nakon dojave Direktorata za vanredne situacije, spasila je u noći 25. aprila dvoje izraelskih turista, saopšteno je iz Nacionalnog parka..

"Nadzornici su o ovom slučaju obaviješteni oko 19 časova i 30 minuta nakon čega su se uputili ka turistima, koji su bili na lokaciji udaljenoj tri kilometra od Biogradskog jezera. Akcija spašavanja završena je oko 23 časa, a turisti su naveli da su prije obraćanja za pomoć skrenuli sa markiranih staza i nijesu mogli pronaći put do Biogradskog jezera", navodi se u saopštenju.

Javno preduzeće za nacionalne parkove apeluje na sve korisnike prostora parkova, prvenstveno na turiste, da se pridržavaju unutrašnjeg reda, kao i da isključivo koriste označene staze ili posjete parkovima realizuju uz pomoć licenciranih turističkih vodiča, kako bi izbjegli bilo kakve neželjene situacije.

Bonus video: