Demokrate Nikšić: Muratović službenim autom na Veliki petak

"Dok građani Nikšića grcaju u dugovima i kreditima, funkcioneri vlasti bahato upravljaju državnom imovinom"
4530 pregleda 13 komentar(a)
Vozilo od Muratovića, Foto: Demokrate Nikšić
Vozilo od Muratovića, Foto: Demokrate Nikšić

Demokrate Nikšić, tvrde da je je direktor JP Komunalno Nikšić, Miodrag Muratović, neradnim danom koristio službeno vozilo u privatne svrhe.

U Demokratama tvrde da je Muratović koristio službeni auto tokom Velikog petka.

"Aktuelni direktor JP Komunalno Miodrag Muratović se, po izgleda ustaljenoj praksi, i neradnim danima koristi službenim automobilom, pa tako o trošku građana posjećuje šoping centre.Fotografija koju smo pribavili nastala je na Veliki petak, u 17:53h ispred HD Laković. Na fotografiji se vidi nepropisno parkiran službeni automobil direktora JP Komunalno registarskih oznaka NK CG 201", navode Demokrate

Oni dodaju da "dok građani Nikšića grcaju u dugovima i kreditima, funkcioneri vlasti bahato upravljaju državnom imovinom"

"Naime, radi o čovjeku koji 8 godina nije bio u stanju da sprovede reorganizaciju preduzeća u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima i koji je držao preduzeće u protivpravnom statusu. Uz to, Muratović je, zajedno sa Veselinom Grbovićem, vinovnik kriminala koji se odvija na deponiji i odgovoran za uništavanje životne sredine i kontaminiranja uslova života građana.Zbog ovakvog nedomaćinskog i štetnog ponašanja, i sličnog ponašanja na svim drugim poljima djelatnosti, ovo JP je došlo do toga da u vrijeme sklapanja Sporazuma o reprogramu poreskog duga Opštine Nikšić ima 4.898.541 eura poreskog duga. Vrijedna pomena je činjenica da je poreski dug JP Komunalno, 2012. godine, kada je Muratović došao na mjesto direktora, iznosio 3 126 724€. Za samo godinu dana njegovog rada, poreski dug je porastao za skoro 1 500 000€, pa je na kraju 2013. godine iznosio 4.615.708 eura. Taj dug do dan danas nije smanjivan, već je konstantno rastao ili stagnirao", kazali su iz Demokrata.

Oni zaključuju da je po njima jasno "da ni Muratović ni Grbović ne vode računa o novcu građana, već ga rasipaju i troše na sve strane, lišeni svakog osjećaja odgovornosti".

Bonus video: