Banka hrane obezbijedila ručak za 50 najugroženijih porodica

"Ako vidite da je nekome pomoć neophodna darujte im svoje vrijeme, vještine ili materijalna dobra ne čekajući dane praznovanja”
815 pregleda 2 komentar(a)
Ručak obezbijeđen za 50 porodica iz Podgorice i Danilovgrada, Foto: Banka hrane
Ručak obezbijeđen za 50 porodica iz Podgorice i Danilovgrada, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 28.04.2019. 13:38h

Banka hrane Crne Gore i kuvar Žarko, obezbjedili su, uz pomoć humanih pojedinaca, Uskršnji poklon ručak za 50 najugroženijih porodica.

Predsjednica fondacije, Marina Medojević, kazala je da će ove godine 50 porodica iz Podgorice i Danilovgrada dobiti ručak dostojan obilježavanju najvećeg hrišćanskog praznika.

“Vaskrs je vrijeme ulaganja u zajedništvo i solidarnost. Plemeniti roditelji uče svoju djecu da pomažu starijima, bolesnima i siromašnima. Na taj način ona uče činiti dobro i biti darežljiva tokom cijele godine”, navela je Medojević u saopštenju.

Ona je kazala da se siromašni, gladni i bolesni suočavaju sa problemima svaki dan, a ne samo u vrijeme praznika.

"Ako vidite da je nekome pomoć neophodna darujte im svoje vrijeme, vještine ili materijalna dobra ne čekajući dane praznovanja”, rekla je Medojević.

Ona smatra da je posebno važno da iz zone komfora i nezainteresovanosti za pomaganje onima koji žive gore, izvući one dobrostojeće ljude u Crnoj Gori.

"Neuobičajeno je da kod nas pomažu uglavnom oni koji i sami ne žive visokim standardom”, dodala je Medojević.

Vjernici Vaskrs slave uz, kako je rekla, bogatiju trpezu, a nažalost mnigima je ona samo san.

"Mnogo je onih koji neće imati bilo kakav obrok danas ili će on biti sastavljen samo od tjestenine i krompira. Kako bi barem neke porodice koje su u teškoj materijalnoj situaciji za Vaskrs proslavile dostojanstveno pobrinuli smo se mi, Banka hrane i kuvar Žarko, uz pomoć humanih ljudi koji su bili donatori”, navela je Medojević.

Ona je poželjela da vaskršnji praznici budu podsticaj da se čine dobra djela, iskreno se pridržavajući temeljnih hrišćanskih vrijednosti.

“Pružimo ruke prijateljstva, dobrote, pomoći i opraštanja dajući tako svoj doprinos izgradnji pravednijeg društva, mira i razumijevanja među ljudima”, zaključila je Medojević.

Bonus video: