Sinu Vesne Medenice kredit od 195.000 eura od IRF-a

Nekretnine, koje je Mednica dao IRF kao zalog, već se nalaze pod hipotekom Prve banke, u većinskom vlasništvu Aca Đukanovića, brata lidera DPS Mila Đukanovića, na ime kredita od 200 hiljada eura, koji je uzet prije dvije godine
200 pregleda 0 komentar(a)
gorica, Foto: Boris Pejović
gorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.03.2018. 21:16h

Državni Investiciono razvojni fond (IRF) dao je kredit od 195 hiljada eura podgoričkoj kompaniji Timi biznismena Miloša Medenice, sina predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, zbog čega je kao zalog dao svoja dva stana u Podgorici.

IRF je juče, kako stoji u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, upisao hipoteku na dva stana od 68 i 91 kvadrat koje mlađi Medenica ima u Ulcinjskoj ulici (naselje Gorica). Riječ je o zgradi koju je gradila kompanija Lipa.

“Hipoteka II reda, povjerilac Investiciono razvojni fond, dužnik Miloš Medenica, korisnik kredita Timi DOO Podgorica, dug 195.761,49 eura. Zabilježba zabrane otuđenja i opterećenja nepokretnosti bez pisane saglasnosti povjerioca. Pristanak na neposredno izvršenje bez odlaganja, nakon dospjelosti obezbjeđenja potraživanja, na taj način da je prinudno izvršenje dopušteno protiv vlasnika založenih nepokretnosti“, upisano je kao teret na stanove Medenice.

Nekretnine, koje je Mednica dao IRF kao zalog, već se nalaze pod hipotekom Prve banke, u većinskom vlasništvu Aca Đukanovića, brata lidera DPS Mila Đukanovića, na ime kredita od 200 hiljada eura, koji je uzet prije dvije godine. Medenica ovaj kredit mora da vrati do 2020, a osim stanova u Podgorici, kao garanciju da će Đukanovićevoj banci vratiti kredit založio je i dvije parcele od 80 i 90 kvadrata koje Miloš ima u tivatskom mjestu Krašići.

Riječ je o atraktivnim parcelama, na kojima je planskim dokumentima ucrtana izgradnja vila, a za koje je i Medenica dobio građevinsku dozvolu. Pod hipotekama, jedino nije porodična kuća Medenice u Kolašinu, koju je naslijedio.

Firma Timi registrovana je za trgovinu na veliko čvrstim, tečnim i gasovitim gorivima.

Bonus video: