Tribina "Durmitor i UNESCO": Dajte vaš doprinos u očuvanju ovog jedinstvenog i neponovljivog dragulja prirode

"Obrađivaćemo teme koje su od značaja ne samo za očuvanje stanja prirodnih vrijednosti i statusa, već i pitanje koncepcije daljeg razvoja ovog područja"
533 pregleda 0 komentar(a)
Najava za tribinu
Najava za tribinu
Ažurirano: 29.04.2019. 15:42h

Organizatori tribine o značaju ostanka NP Durmitor na UNESCO mapi svjetske baštine pozvali su građane Žabljaka, ljubitelje Durmitora i ostale zainteresovane da prisustvuju tribini "Durmitor i UNESCO", na kojoj ce učesnici imati priliku da iz svog ugla ukažu na kompleksnost zaštite i očuvanja Nacionalnog parka Durmitor i njegovog statusa na UNESCO listi.

Tribina o značaju ostanka NP Durmitor na UNESCO mapi svjetske baštine održaće se u subotu, 4. maja , na Žabljaku. Događaj će se održati u sali Skupštine Opštine Žabljak, a počeće u 16 časova.

Učesnici tribine "Durmitor i UNESCO" biće Milica Nikolić iz Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO, Milenko Stijepović, prethodni direktor NP Durmitor, biolog Aleksandar Perović (NVO CZIP) i turistički vodiči Miloš Lazarević, Vera Đerković i Dane Novosel. Moderator će biti novinarka Aleksandra Mudreša.

"Obrađivaćemo teme koje su od značaja ne samo za očuvanje stanja prirodnih vrijednosti i statusa, već i pitanje koncepcije daljeg razvoja ovog područja .Tribina će otvoriti prostor i za građane koji budu zainteresovani da iznesu svoju viziju razvoja NP Durmitor, a generalna sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO će nam ukazati na osnovne vrijednosti zbog kojih je Durmitor upisan na UNESCO listu, međunarodne obaveze koje proizilaze iz Konvencije, te način na koji je moguće dalje tretirati pitanje razvoja Područja koje ima UNESCO status. Tribina je otvorena za javnost, dajte vaš doprinos u očuvanju Durmitora, ovog jedinstvenog i neponovljivog dragulja prirode", saopštili su organizatori tribine - građani Žabljaka.

Bonus video: