Motel na Radovan luci zatrpan smećem: WC šolje, sanitarije, šut razbacani okolo

Prema dostupnim podacima zakupci motela su Konzorcijum "Explorer" Kolašin i "Uživaj u prirodi" Cetinje
3587 pregleda 4 komentar(a)
Motel na Radovan luci zatrpan smećem, Foto: Privatna arhiva
Motel na Radovan luci zatrpan smećem, Foto: Privatna arhiva

Motel na Radovan luci zatrpan je smećem, koje su, tvrde rafteri, ostavili zakupci tog objekta. Turististički vodič, Dane Novosel, "Vijestima" je rekao da je Radovan luka najljepše mjesto na Tari, i da je nedopustivo da motel bude u takvom stanju.

Prema dostupnim podacima zakupci motela su Konzorcijum "Explorer" Kolašin i "Uživaj u prirodi" Cetinje.

"Već mjesec prolazim sa turistima - rafterima, i sramota me da im stanem tu da se presvuku, iako je to bilo mjesto na kom se završavao jedan dio raftinga. WC šolje, sanitarije, šut...razbacani su oko motela, i tako stoje mjesecima", rekao je Novosel.

On je istakao da građane Žabljaka i turističke radnike ne zanima kome su Nacionalni parkovi izdali u zakup Radovan luku, ali da ih itekako zanima da motel bude funkcionalan.

"Radove su izvodili prošle jeseni, a sada, na početku sezone, dočekuje nas ovakvo stanje. Taj motel je imao 50-60 ležajeva, i mi smo tu dovodili raftere koji su nakon prvog dana ostajali, odnosno ručali i spavali u Radovan luci, a sjutradan nastavljali do Šćepan polja. Sada ne smijemo da stanemo pored motela da ne vide užas koji su zakupci ostavili za sobom", rekao je on.

Novosel je dodao da se hitno mora preispitati odnos zakupca prema tom objektu, i samom mjestu.

"Ne znam kakav ugovor imaju i šta je njim predviđeno, ali je ovo sramno. Investitori rade protiv grada i ljudi koji ovdje žive. Nama je u interesu da motel funkcioniše, ovo je najljepše mjesto na Tari, i ako ostane ovakvo stanje nećemo tu smjeti ni da se zaustavimo sa rafterima, da ne vide sramotu", kazao je on.

Galerija

Bonus video: