NADLEŽNI JOŠ NIŠTA NE PREDUZIMAJU

Ako za popravku piste treba 10 dana, šta ste radili prethodnih 390?

GP URA poručio da uprava tivatskog aerodroma, ali ni preduzeće Aerodromi Crne Gore ne čine ništa da saniraju poletno-sletnu stazu Aerodroma Tivat
4258 pregleda 10 komentar(a)
Sporna oštećenja na pisti tivatskog aerodroma, Foto: Privatna arhiva
Sporna oštećenja na pisti tivatskog aerodroma, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.04.2019. 07:45h

Tvrdnje direktora Aerodroma Tivat Radovana Marića da „velike kompanije ne bi rizikovale da slijeću na nesigurnu pistu“ samo je još jedna potvrda da su podaci koje je objelodanila URA o brojnim oštećenjima poletno-sletne staze (PSS) na tom aerodromu tačni.

To su poručili iz tog Građanskog pokreta, osvrćući se na nedavnu izjavu direktora tivatskog aerodroma.

“Umjesto odgovora na pitanje šta se uradilo da se saniraju oštećenja i nepravilnosti iz izvještaja Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), Marić se služi jeftinom demagogijom. Kao neko kome je vazduhoplovstvo profesija, žao nam je da je između političkog militarizma i beneficija, odlučio da zanemari struku. Zbog toga će najvjerovatnije i krivično odgovarati sa direktorom Aerodroma Danilom Orlandićem”, ističu u URA.

Ta partija je prošle sedmice javnosti predstavila i fotografije koje, kako tvrde, prikazuju oštećenja piste na Aerodromu Tivat, na koje je nadležnima u preduzeću Aerodromi prije godinu ukazano kroz izvještaj ACV.

Direktor GP URA Zoran Mikić podnio je i krivičnu prijavu protiv direktora preduzeća Aerodromi Crne Gore Danila Orlandića zbog “zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, kao i da je počinio krivično djelo protiv službene dužnosti i nesavjestan rad u službi”.

Orlandić je, prethodno, odbacio tvrdnju o nesigurnosti tivatskog aerodroma i najavio krivičnu prijavu protiv GP URA.

Direktor tivatskog aerodroma je krajem prošle sedmice, a nakon vanredne kontrole ACV, saopštio da se sanacija oko 7.200 kvadrata piste može završiti za najviše deset dana, odnosno noći. Kazao je i da je u završnoj fazi administrativna procedura za odobravanje tog zahvata, kod nadležnih u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Iz URA tvrde da “smiješno i neozbiljno izgledaju izjave Marića i Orlandića koji kažu da je sve u redu, da bezbjednost nije ugrožena, a onda i sami priznaju da oštećenja postoje, ali da se nisu proširila. Umjesto da se pohvali informacijom da su sanirali oštećenja, Marić se pred crnogorskom javnošću hvali da se oštećenja nisu proširila u odnosu na maj 2018...”, kazali iz URA.

Ukazuju da Marić isto kao i Orlandić navodi da su promjene na pisti uočili i oni sami, ali da nijesu do sada ništa učinili povodom toga i da se i dalje administrativno pripremaju za sanaciju.

„Ako je za sanaciju oštećenja i otklanjanje nepravilnosti iz izvještaja ACV-a potrebno samo desetak noći, zbog čega to nijeste uradili u prethodnih 390 dana koliko je prošlo od kad je Agencija dostavila svoj nalaz?”, pitaju iz URA.

Ističu da u izvještaju ACV, od prije više od godinu, upravo za “touch down” zonu prema pragu piste 32. stoji da “..oštećenja i pukotine na površini PSS mogu negativno da utiču na sigurnost operacija vazduhoplova prilikom korišćenja PSS, od operatera Aerodroma Tivat je zatraženo sprovođenje aktivnosti po osnovu saniranja pukotina/oštećenja na zastoru kolovozne konstrukcije”.

U izvještaju stoji i da je “oštećenja u zoni tačke dodira za prag 32 PSS neophodno na odgovarajući način sanirati u što kraćem roku, budući da mogu direktno uticati na sigurno slijetanje vazduhoplova i njegovo manevrisanje po PSS Aerodroma Tivat”.

“Dakle, ACV je prije godinu dana tražila da se oštećenja saniraju u što kraćem roku, a mi dobijamo potvrde od direktora Orlandića i Marića da do danas nisu sanirane uprkos inspekcijskom nalazu, kaznama i opomenama od Agencije...”, zaključuju u URA.

Preporučujemo za Vas